Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Έχασα δύο σπίτια αλλά παρέμεινα ήρεμος, ήταν απλά τούβλα

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Έχασα δύο σπίτια αλλά παρέμεινα ήρεμος, ήταν απλά τούβλα

Ο αγαπημένος ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης βρέθηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA και έδωσε συνέντευξη στην Σίσσυ Χρηστίδου.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, καλεσμένος στην εκπομπή που παρουσιάζει η Σίσσυ Χρηστίδου, μίλησε για άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο ρομαντισμός στους καλλιτέχνες είναι σαν να έρχεται από μια άλλη γενιά.

Αλλά αυτή είναι η φύση της δουλειά μας. Εμείς βγάζουμε την ποίηση από μέσα μας και την εκπέμπουμε στο κοινό για να πάρει εκείνο τα μηνύματα, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να ταξιδέψει μαζί μας για ένα δίωρο.

Πρέπει αυτό να το αντιληφθούμε όλοι μας και να επιστρέψουμε στα δικά μας θρανία, τα νοητά, και να ξαναμπούμε στη γνώση που απαιτείται για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Να ξεχάσουμε τα θέματα εξουσίας και πόσο μπορεί να επέμβεις στη ζωή του άλλου, που είναι και αναλώσιμα. Η ουσία της δουλειάς μας είναι άλλη».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βλαδίμηρος Κυριακίδης εξήγησε ότι υπήρχε περίοδος που ήθελε να φύγει από τη χώρα: «Με είχε πληγώσει η πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτή η χώρα με στεναχωρούσε δυστυχώς.

Ήταν λίγο πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά ήρθαν και τα μνημόνια και είπα ότι δεν με εκπροσωπεί αυτή η χώρα. Θέλω να πάω κάπου που το κράτος προστατεύει τους καλλιτέχνες ή τουλάχιστον οργανώνει σωστά τα θέματα της τέχνης.

Είχα αρχίσει να βάζω το μυαλό μου να λειτουργεί έτσι ότι θα φύγω και θα πάω να δουλέψω σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιλαμβάνεται αλλιώς τη δουλειά. Η πολιτική είναι καθαρά οικονομικής φύσεως, έχει χάσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρας της. Εμείς που βγάζουμε ποίηση δεν αφορά κανέναν. Η τέχνη μπαίνει στο περιθώριο, οι δραματικές σχολές, η παιδεία αυτής της χώρας είναι σε δεύτερη επιλογή και αυτό με συνθλίβει».

Στην ερώτηση τι τον κράτησε τελικά στη χώρα ο ίδιος απάντησε: «Με κράτησε η Ελλάδα, είμαι Έλληνας. Δεν μπορείς να απαρνηθείς τις ρίζες σου».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε ότι όταν έγινε επιχειρηματίας έχασε δύο σπίτια από το θέατρο.

«Επιχειρηματίας έγινα αλλά πάνω στη δουλειά μου. Έκανα παραγωγή στις παραστάσεις που ανέβαζα. Άλλες πήγαν καλά, άλλες όχι, τα χρέη ακόμα υπάρχουν. Έφτασα να χάσω δύο σπίτια γιατί δεν πήγαν καλά παραστάσεις.

Είναι μεγάλο στοίχημα το θέατρο. Πιστεύεις ότι κάτι θα πάει καλά και πάει άπατο. Ήμουν και μετά απόλυτα ήρεμος. Τούβλα έχασα. Ήξερα και το ρίσκο. Δεν τα βρήκα στη ζωή έτοιμα, ξέρω να ζήσω και με τα λίγα και τα πολλά. Όταν έρχονται τα πολλά δεν παίρνουν τα μυαλά μου αέρα».

Όσον αφορά τα πάρα πολλά χρόνια που είναι με τη σύζυγό του ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δήλωσε: «Το μυστικό της ευτυχίας είναι να μην θεωρείς τον άλλο δεδομένο. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ. Είναι δημιουργικό να δουλεύεις μαζί. Είναι προτιμότερο να σκέφτονται δύο αντί για έναν».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Ζήνα και στην παράσταση «Παγίδα». «Όλοι οι χαρακτήρες ψεύδονται. Στο τέλος μόνο αποκαλύπτεται η λύση. Είναι ένα φανταστικό έργο με πολύ καλή σκηνοθεσία», δήλωσε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις