Κυριακή, 3 Μαρ.
12oC Αθήνα

Βραβεία Emmy 2023: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η απονομή λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων

Βραβεία Emmy 2023: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η απονομή λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων

Η απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ και των ηθοποιών που τους ακολούθησαν έφερε την αναβολή της απονομής των βραβείων Emmy. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα (10.08.2023), ότι η τελετή θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου.

Τα βραβεία Emmy, τα Όσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης, επρόκειτο να απονεμηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Αλλά αναβλήθηκαν εξαιτίας της απεργίας που έχει παραλύσει τα πάντα εδώ και σχεδόν 100 μέρες.

Το κανάλι Fox και η Ακαδημία της Τηλεόρασης, ανακοίνωσαν ότι η τελετή απονομής των Emmy θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024.

«Η 75η τελετή των Βραβείων Emmy θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024» ανέφερε εκπρόσωπος του Fox, που μεταδίδει ζωντανά την τελετή.

Τα Emmy, το σημαντικότερο «ραντεβού» του ραδιοτηλεοπτικού τομέα, είχε αναβληθεί για τελευταία φορά το 2001, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία συμβιβαστική λύση μεταξύ των συνδικάτων των σεναριογράφων και των ηθοποιών με τα μεγάλα στούντιο. Ηθοποιοί και σεναριογράφοι ζητούν καλύτερες αμοιβές και να ρυθμιστεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις