Lifestyle

Βραβεία Όσκαρ 2022: Η περίεργη σύμπτωση στις κατηγορίες Β’ Ρόλων

Τα βραβεία Όσκαρ μετρούν 94 χρόνια ζωής και έχουν προσφέρει πολλές μοναδικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως και πολλές συμπτώσεις μεταξύ των ηθοποιών που κερδίζουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Μία από αυτές τις συμπτώσεις μπορεί να συμβεί και στη φετινή τελετή (28.03.2022/ 03.00 π.μ.), στην κατηγορία των Όσκαρ για τους Β’ Ρόλους (Supporting Actor/Actress). Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιος είναι ο νεαρός ηθοποιός, Κόντι Σμιτ-ΜακΦί, 25 ετών, ο οποίος μπορεί να γίνει ο δεύτερος νεαρότερος ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου» σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον.

Πίσω στο 1993, η Άνα Πάκουιν έγινε η δεύτερη νεαρότερη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Όσκαρ, σε ηλικία 11 ετών, στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «The Piano» από το 1993, σε σκηνοθεσία πάλι της Τζέιν Κάμπιον. 

Φαίνεται πως η καταξιωμένη σκηνοθέτις ξέρει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των νεαρών ηθοποιών που παίζουν στις ταινίες της, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και την κορυφή, κερδίζοντας ένα βραβείο Όσκαρ.

Για την ιστορία, ο νεαρότερος ηθοποιός που έχει κερδίσει Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου είναι ο Τίμοθι Χάτον, σε ηλικία 20 ετών, για την ερμηνεία του στην ταινία «Ordinary People», το 1981.

Για τις γυναίκες, η νεαρότερη που έχει κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου, το 1974 για την ερμηνεία της στην ταινία «Paper Moon», είναι η Τέιτουμ Ο’ Νιλ, σε ηλικία 10 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε
Η τραγουδίστρια ξεκίνησε την παράδοση, δίνοντας 55 εκατομμύρια δολάρια μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της περιοδείας στη Βόρεια Αμερική τον Αύγουστο του 2023
Τέιλορ Σουίφτ
16
Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Έλενα Χριστοπούλου: «Αν έπρεπε και ήθελα να πω κάτι θα το είχα κάνει»
«Επειδή με ρώτησες και με κλειστή την κάμερα, για κάποια πράγματα που υπάρχουν τώρα στην επικαιρότητα, εγώ θα έλεγα να μην ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα, με follow και unfollow», τόνισε ακόμα η ηθοποιός
Έλενα Χριστοπούλου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου