Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάσε τα κιλά των γιορτών – Οργάνωσε τη διατροφή σου

Χάσε τα κιλά των γιορτών – Οργάνωσε τη διατροφή σου

Τα ψέματα τελείωσαν. Όσο φάγαμε, φάγαμε! Η αναμέτρηση με τη ζυγαριά έβγαλε στους περισσότερους “θετικό πρόσημο”… Έφτασε λοιπόν η ώρα να αρχίσουμε τον αγώνα για να ξεφορτωθούμε τα “παρελκόμενα” των γιορτινών γευστικών απολαύσεων!

Έχουμε στην καθημερινότητά μας το πιο κατάλληλο πολυεργαλείο 24 ώρες το 24ωρο και δεν θα το εκμεταλλευτούμε; Εμπρός καλό μου ίντερνετ! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να υπολογίσουμε τον Δείκτη Μάζας Σώματος, βάσει του ύψος, του βάρους και το φύλου μας. Αμέσως θα έχουμε μια πρώτη εικόνα (πέρα από αυτή που έχουμε από τον καθρέφτη μας) για το κατά πόσο έχουμε ξεπεράσει ή όχι τα φυσιολογικά επίπεδα.

Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι οργάνωση! Μια σωστή διατροφή βασισμένη στις ανάγκες μας σε συνδυασμό με την απαραίτητη άσκηση θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να μπει σε λειτουργία καύσης. Όσο για τα γεύματά σου; Μπορείς να έχεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του μενού στο email σου! Site όπως το foodplanner, το cooksmarts, το plantoeat και το cookinglight σε βοηθούν να βάλεις πρόγραμμα στη διατροφή σου, υπολογίζουν τις θερμίδες των φαγητών που καταναλώνεις και σου έχουν έτοιμη τη λίστα για τα ψώνια σου.

Αξιοποίησε τις δυνατότητες μιας γρήγορης σύνδεσης VDSL έως 50Mbps από την COSMOTE και εκμεταλλεύσου τα μικρά μυστικά σε fittness site όπως το fitnessmagazine και το bornfitness που θα σε βοηθήσουν να χάσεις πιο εύκολα βάρος! Μπορείς ακόμα και να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που θα συμβάλλει στην καύση λίπους από την άνεση του σπιτιού σου.

Ξεχωρίσαμε ορισμένα μικρά μυστικά για να σε βοηθήσουμε στην αρχή της προσπάθειάς σου. Τα περισσότερα πιθανότατα τα γνωρίζεις, αλλά χρειάζεται και να αρχίσεις να τα εφαρμόζεις για να δεις τη ζυγαριά να παίρνει την κατιούσα!

1. Άρχισε να πίνεις νερό πριν από τα γεύματά σου

2. Βάλε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου

3. Οργάνωσε τον ύπνο σου

4. Άλλαξε το μέγεθος του πιάτου (μικρότερο εννοείται!)

5. Μάσησε περισσότερο τις τροφές

6. Επίλεξε αρωματικά φαγητά

7. Ακολούθησε τον κανόνα “90% – 10%” (υγιεινές τροφές – “γεύματα-παρασπονδίες”)

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις