Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Χρήστος Αυγερινός: Στις 30 Μαΐου βρισκόμασταν για προσκύνημα στον Αρχάγγελο και μετά κόλλησε Covid, λέει η σύζυγός του

Χρήστος Αυγερινός: Στις 30 Μαΐου βρισκόμασταν για προσκύνημα στον Αρχάγγελο και μετά κόλλησε Covid, λέει η σύζυγός του

«Ο Covid μάς πήρε τον άνθρωπό μας, δεν ήμασταν εμβολιασμένοι», λέει η σύζυγος του Χρήστου Αυγερινού, Σοφία Μακρή.

Ο Χρήστος Αυγερινός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. O Χρήστος Ντάπος, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, έλαμψε τη δεκαετία του 1990 με την επιτυχία του -που τραγουδήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σουξέ- «Για τα μάτια του κόσμου».

Ο Λαρισαίος καλλιτέχνης νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή του. Ο Χρήστος Αυγερινός, όπως και η σύζυγός του, είχε επιλέξει -με προσωπική βούλησή του- να μην εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες (10.07.2023) με τη σύζυγό του Σοφία Μάκρη, η οποία ήταν συγκλονισμένη από το χαμό του.

«Στις 30 Μαΐου βρισκόμασταν για προσκύνημα στον Αρχάγγελο και ήταν μια χαρά. Μετά κόλλησε Covid και εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο Χρήστος και εγώ δεν ήμασταν εμβολιασμένοι κατά του Covid. Από προσωπική πεποίθηση… Στεγνώσαμε εδώ και 15 μέρες (από τη στεναχώρια).

Λένε ότι ο Covid κόπασε, όμως υπάρχει. Είναι ζωντανός! Μας πήρε τον άνθρωπό μας. Υπήρξαμε μαζί 40 αγαπημένα χρόνια και αποκτήσαμε δύο παιδιά… Αυτό τα λέει όλα. Είχε την ιστορία του ο Χρήστος. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ας υπάρξει σεβασμός στη μνήμη του…», είπε η σύζυγός του στην εφημερίδα Espresso και τον Γιάννη Αρμουτίδη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, από τον Ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος Αυγερινός καταγόταν από το Λιβάδι της Ελασσόνας και εκτοξεύτηκε ως αστέρι στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου» το 1992, οπότε και άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλες πίστες της Αθήνας για όλη την περίοδο της δεκαετίας του 1990.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο για την αυθεντικότητά του αλλά και για το ήθος του. Δεν ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι ούτε υπήρξε διάττοντας αστέρας του σουξέ, αφού διέπεται από περγαμηνές σπουδών στη μουσική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ωδείο μαθαίνοντας κλαρίνο και σαξόφωνο, επιθυμώντας να γίνει καθηγητής Μουσικής. Αγάπησε, όμως, το τραγούδι και το ακολούθησε μέχρι τέλους.

Για πολλούς, η φωνή του πλησίαζε τη χροιά του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ για κάποιους άλλους, που προχώρησαν ακόμα περισσότερο, διέπεται από ομοιότητες ακόμα και στην εμφάνισή του. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ευσταθούσαν, αφού ο Χρήστος Αυγερινός υπήρξε αυθεντικός και πρωτότυπος, μια και δεν αντέγραψε ποτέ κανέναν. Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν στις εκπομπές αφιερωμάτων της Ναταλίας Γερμανού.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις