Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

10 ταινίες των 80’s που άνετα θα ξαναβλέπαμε

10 ταινίες των 80’s που άνετα θα ξαναβλέπαμε

Την δεκαετία του ’80 υπήρξε μια άνοδος στα Χολιγουντιανά blockbusters, με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο να κυκλοφορούν ταινίες που κατάφεραν να γίνουν κλασικές και να καταλαμβάνουν μια θέση στην καρδιά των ανθρώπων που μεγάλωσαν με αυτές, αλλά και στην ιστορία του Αμερικάνικου κινηματογράφου.

Ήταν η δεκατία που υπήρξε μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τα οπτικά εφέ, καθώς το κοινό είδε ιπτάμενα ποδήλατα, αλλά και διαστημόπλοια που έμοιαζαν να είναι αληθινά.

Ήταν η δεκαετία που πολλοί κινηματογραφιστές δημιούργησαν μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες τους, οι οποίες καθόρισαν την μετέπειτα πορεία του κινηματογράφου, και αγαπήθηκαν από τις γενιές που ακολούθησαν.

Αν και ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε πει ότι η δεκαετία του ’80 ήταν η χειρότερη δεκαετία για τον κινηματογράφο, υπάρχουν μερικές σπουδαίες ταινίες που είχαν μεγάλη επιρροή στην ποπ κουλτούρα και απορρίπτουν αυτό τον ισχυρισμό.

Δείτε παρακάτω μερικές ταινίες των 80’s που άνετα θα ξαναβλέπαμε.

Ε.Τ. ο Εξωγήινος

Η θρυλική sci-fi περιπέτεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ξέφευγε από τα συνηθισμένα και ήταν το τέλειο αντίδοτο στις ταινίες που εμφάνιζαν εξωγήινους που διψούσαν για αίμα. Έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ξεπέρασε το ρεκόρ της ταινίας “Ο Πόλεμος των Άστρων” και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, έναν τίτλο που κράτησε για 11 χρόνια.

Μια συνέχεια της ταινίας ήταν αρχικά σε εξέλιξη, ωστόσο ο Σπίλμπεργκ επέλεξε να μην προχωρησει καθώς πίστεψε ότι θα επηρέαζε την φήμη της πρωτότυπης ταινίας. Καλή κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις