Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

15+1 εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 2000 που πρέπει να (ξανά)δεις

15+1 εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 2000 που πρέπει να (ξανά)δεις

Η νέα χιλιετία ήταν μια ιδιαίτερη συναρπαστική περίοδος για τον κινηματογράφο, δεδομένου ότι χιλιάδες κινηματογραφιστές ανά τον κόσμο, γύρισαν χιλιάδες ταινίες, πολλές από τις οποίες προβλήθηκαν στις σκοτεινές αίθουσες αποφέροντας δισεκατομμύρια στα στούντιο και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να ποτελούν θέμα συζήτησης.

Αν και πολλές ταινίες έκαναν το ντεμπούτο τους κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 2000 και μάλιστα έλαβαν καλές κριτικές, υπάρχουν μερικές ταινίες που ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες, καθώς έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας και συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα να τις παρακολουθούμε (ξανά και ξανά) με το ίδιο ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν είστε περίεργοι να δείτε ποιες είναι μερικές από τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 2000, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κύλιση προς τα κάτω.

American Psycho (2000)

Στη Νέα Υόρκη του 1987, ο Πάτρικ Μπέιτμαν, ψυχρός χρηματιστής της Γουόλ Στριτ που διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης, επιδίδεται ταυτόχρονα σε φρικτούς φόνους, βιασμούς και κανιβαλιστικές πράξεις, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται κανείς, ίσως γιατί αποτελούν φαντασιώσεις του.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο και σε σκηνοθεσία της Μαίρη Χάρον, το American Psycho δίχασε πολλούς θεατές και κριτικούς προκαλώντας διφορούμενα σχόλια. Η συγκεκριμμένη ταινία ανέδειξε τον εξαιρετικό Κριστιαν Μπέιλ, έναν από τους σημαντικότερους συγχρονους ηθοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις