Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

15+1 «στυλάτες» ταινίες για να δεις αυτό το τριήμερο

15+1 «στυλάτες» ταινίες για να δεις αυτό το τριήμερο

Το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάζουμε όταν βλέπουμε μια ταινία είναι σαφώς η πλοκή και η ερμηνεία των ηθοποιών, ωστόσο υπάρχουν μερικές ταινίες οι οποίες παρέδωσαν μαθήματα στυλ, δημιουργώντας τάσεις και style icons.

Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα κοστούμια του Gorgio Armani που φορούσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο “Επάγγελμα: Ζιγκολό”, το μαύρο δερμάτινο jacket του Μπράντο στο “Ατίθασος” ή τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στο “Breathless” (À Bout de Souffle), ο οποίος παραδίδει μαθήματα στυλ με ένα εξαιρετικό υπερμεγέθες κοστούμι.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πάρετε έμπνευση για τις εμφανίσεις σας, από την μεγάλη οθόνη, η οποία έπαιξε μεγάλο ρόλο στον τρόπο που ντυνόμαστε σήμερα. Υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες που ξεχώρισαν ενδυματολογικά, και παρακάτω σας παρουσιάζουμε 16 από αυτές.

North By Northwest

Έχουν γραφτεί πολυάριθμα άρθρα για το κοστούμι που φοράει ο Κάρι Γκραντ στο αμερικανικό θρίλερ “North By Northwest” του 1959, ενώ ένα σωρό φόρουμ αναφέρονται στο πόσο κομψός δείχνει ο ηθοποιός. Το κοστούμι του ήταν κατασκευασμένο από τον ράφτη της Savile Row, Kilgour, ο οποίος ήταν ο υπεύεθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της γκαρνταρόμπας του Γκραντ στην ταινία. Ενώ είναι ένα απλό γκρι κοστούμι, αποδεικνύει την μεταμορφωτική δύναμη της bespoke ραπτικής.

Breathless

Εάν σκέφτεστε ότι το κάπνισμα στο κρεβάτι ήταν ασυνήθιστο, δεν έχετε δει το Breathless (À Bout de Souffle), μια ταινία του μοναδικού Ζαν-Λυκ Γκοντάρ που όρισε το κίνημα της Nouvelle Vague, στην οποία ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και η Τζιν Σίμπεργκ δαπανούν πολύ χρόνο καπνίζοντας. Ένα ερωτικό δράμα στο λαμπερό Παρίσι την δεκαετία του ’60, με τον πρωταγωνιστή του να παραδίδει μαθήματα στυλ με ένα εξαιρετικό υπερμεγέθες κοστούμι.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις