Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

5+1 σειρές και ταινίες που βλέπουν όλοι στο ERTFLIX

5+1 σειρές και ταινίες που βλέπουν όλοι στο ERTFLIX

Πρωτότυπες ελληνικές και ξένες σειρές, αλλά και σημαντικές ταινίες για όλα τα γούστα είναι διασθέσιμες -εντελώς δωρεάν- μέσα από την πλατφόρμα του ERTFLIX.

Ξεχωρίσαμε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή δωρεάν στην πλατφόρμα του ERTFLIX, και σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή.

The Responder

Μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο Κρις συντετριμμένος ζει μόνος στο βρώμικο διαμέρισμά του. Είναι αποφασισμένος να μην επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες και να μην παίρνει, πλέον το νόμο στα χέρια του. Ακολουθεί το γράμμα του νόμου. Όταν ξεσπά πόλεμος συμμοριών ανάμεσα σε δυο από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών του Λίβερπουλ, ο Κρις κινδυνεύει να αποκαλυφθούν οι προηγούμενες ατασθαλίες του.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτιν Φρίμαν, Αντελάγιο Αντελάγιο, Ουώρεν Μπράουν, Φαίη Μακ Κίβερ, Ρόμι Χάιλαντ-Ράιλαντς, ΜάιΑννα Μπέρινγκ, Μαρκ Γούμακ, Τζος Φάιναν, Έμιλι Φερν, Φίλιπ Σον ΜακΓκίνες.

Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλαντς, Φίλιπ Μπαραντίνι, Φάιν Τροχ.

Ουρανία

Καλοκαίρι 1969, δικτατορία. Σε μια μικρή κωμόπολη, η παρέα του έφηβου Αχιλλέα μεγαλώνει με όνειρα και πάθη∙ «οικογενειακά» και πολιτικά. Τα πέντε αγόρια παρακολουθούν την Ουρανία (μια πόρνη εγκατεστημένη έξω από το χωριό) και ονειρεύονται να μαζέψουν χρήματα για να την επισκεφτούν. Όμως, ο ονειροπόλος Αχιλλέας, που θέλει να γίνει αστροναύτης, μεταφέρεται στην Αθήνα με σπασμένο πόδι. Εκεί, βλέπει για πρώτη φορά μια τηλεόραση μάρκας URANYA, η οποία, εκτός των άλλων, πρόκειται να μεταδώσει και την εκτόξευση του «Apollo» στο φεγγάρι. Παθιασμένοι με αυτήν την ιδέα, ο ίδιος και οι φίλοι του, αντιμετωπίζουν ένα επιτακτικό δίλημμα: Θα αγοράσουν τηλεόραση (URANYA), ή θα «επισκεφτούν» την Ουρανία για να μυηθούν στα μυστικά του έρωτα;

Πρωταγωνιστούν: Άρης Τσάπης, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ανδρέας Κυριακάκης, Γιώργος Λιάτης, Μιχάλης Τσιράκης, Νίκος Βασιλικιώτης, Δημήτρης Πιατάς, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Σουξές, Τάσος Παλαντζίδης, Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου, Χριστίνα Μαντέση, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρία Φιλίππου, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασίλης Τσάγκλος, Στέλιος Ιακωβίδης, Λάμπρος Αποστόλου, Μαρία Αντουλινάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Φώτης Θωμαΐδης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας.

Σενάριο: Κώστας Καπάκας.

Γιατί ’21; 12 Ερωτήματα

Στην έρευνά τους οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρος Τζανετάκος αναζητούν απαντήσεις σε 12 διαχρονικά ερωτήματα (πχ. Γιατί γιορτάζουμε το 1821; Γιατί πτωχεύουμε; Είναι οι ξένοι, φίλοι ή εχθροί μας; Γιατί διχαζόμαστε; Γιατί υπάρχουν Έλληνες παντού; κλπ.)
Zητούμενο είναι μια γοητευτική και τεκμηριωμένη εξιστόρηση γεγονότων, μέσα από προσωπικές ιστορίες, μύθους και αλήθειες. Στόχος η διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, μέσα από την εκλαΐκευση της ιστορίας.
Στα 12 ερωτήματα απαντούν 80 κορυφαίοι ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι αλλά και κοινωνικοί ψυχολόγοι, διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα 18 μαθητές, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μας δίνουν τη δικιά τους οπτική για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η ανίχνευση των αναλογιών αλλά και των διαφορών μεταξύ πανομοιότυπων ιστορικών γεγονότων, συμβάλει στην κατανόηση του παρελθόντος, αλλά και στο να υπάρξει έμπνευση και όραμα για το μέλλον.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη, Πιέρρος Τζανετάκος.

Πίσω από τις Θημωνιές

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.
Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον.

Πρωταγωνιστούν: Στάθης Σταμουλακάτος, Ελένη Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας.

Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου.

Σενάριο: Ασημίνα Προέδρου.

Utopia

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ξένων μεταξύ τους, βρίσκονται να έχουν στην κατοχή τους ένα χειρόγραφο της Ουτοπίας, ενός καλτ μυθιστορήματος με τη μορφή κόμικς, που φημολογείται ότι έχει προβλέψει τις χειρότερες καταστροφές του τέλους του 20ου αιώνα. Βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εφιαλτικής συνωμοσίας που γίνεται πραγματικότητα. Γίνονται στόχος μια σκιώδους οργάνωσης που είναι γνωστή ως «Το Δίκτυο». Εάν θέλουν να επιβιώσουν, η μόνη τους επιλογή είναι να το βάλουν στα πόδια.

Πρωταγωνιστούν: Αντίλ Άκταρ, Πολ Χίγκινς, Νιλ Μάσκελ, Φιόνα Ο’Σονεσί, Άλιστερ Πέτρι, Αλεξάντρα Ρόουτς, Νέιθαν Στιούαρτ –Τζάρετ, Όλιβερ Γούλφορντ.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μούντεν, Γουέιν Γιπ.

Ζητείται Κουμπάρος

Ο Νταγκ Χάρις είναι ένας αξιαγάπητος αλλά κοινωνικά αδέξιος μέλλοντας γαμπρός με ένα πρόβλημα: δεν έχει κουμπάρο. Με λιγότερες από δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι να παντρευτεί το κορίτσι των ονείρων του, ο Νταγκ παραπέμπεται στον Τζίμι Κάλαχαν, ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο της Best Man, Inc., μιας εταιρείας που παρέχει κολακευτικούς κουμπάρους σε κοινωνικά προβληματικούς άντρες που έχουν ανάγκη. Αυτό που ακολουθεί είναι μια ξεκαρδιστική γαμήλια παρωδία, καθώς προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη απάτη, και μια απροσδόκητη εκκολαπτόμενη αδελφότητα μεταξύ του Νταγκ και του ψεύτικου κουμπάρου του Τζίμι.

Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Χαρτ, Τζος Γκαντ, Κέιλι Κουόκο, Ολίβια Θέρλμπι, Άλαν Ρίτσον, Νίκι Γουίλαν.

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Γκάρελικ.

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix.

Media Τελευταίες ειδήσεις