Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

5+1 ταινίες στο Ertflix που θα σε κρατήσουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο

5+1 ταινίες στο Ertflix που θα σε κρατήσουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο

Σειρές και σημαντικές ταινίες για κάθε γούστο που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι διασθέσιμες -δωρεάν- στο ERTFLIX. Ξεχωρίσαμε 6 ταινίες που είναι διαθέσιμες δωρεάν στην πλατφόρμα του Ertflix και σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή.

Έξι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα

1939. Ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και της αφοσιωμένης της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορείται για φόνο.

Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Έντι Ίζαρντ, Τζιμ Μπροντμπέντ, Κάρλα Γιούρι, Σέλιν Τζόουνς.

Σκηνοθεσία: Άντι Γκόνταρντ.

Η καλύτερη στιγμή τους

1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κατρίν, μία άπειρη σεναριογράφος, κι ένα επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο, δουλεύουν αψηφώντας τους βομβαρδισμούς των Γερμανών, προκειμένου να δημιουργήσουν μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να της προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάι, Τζακ Χιούστον, Τζέικ Λέισι.

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ.

Μια κρυφή ζωή

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ, ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του Φάνι (Βάλερι Πάχνερ).

Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μία τραγική επιλογή.Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Τέρενς Μάλικ σκηνοθετεί μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία για έναν αφανή ήρωα και σύμβολο της αντίστασης.

Πρωταγωνιστούν: Αουγκούστ Ντίελ, Βάλερι Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ.

Η φωλιά

Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία, με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Καθώς η σύζυγος του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Ούνα Ρος, Τσάρλι Σότγουελ.

Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν.

Στον λαβύρινθο

Ένα χειμωνιάτικό πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας.

Όμως την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της.

Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ, Βινίσιο Μαρτσόνι.

Σκηνοθεσία: Ντονάτο Καρίζι.

Οι πειρατές της Σομαλίας

Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Τζέι Μπαχαντούρ (Έβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμους Τόλμπιν (Αλ ΠΑτσίνο), ο οποίος και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες, μαθαίνοντας βασικά πράγματα, με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί).

O Τζέι γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες…

Η ταινία του Μπράιαν Μπάκλεϊ είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της περιπέτειας ενός δημοσιογράφου που πήρε το τεράστιο ρίσκο και έφερε τελικά στον προσκήνιο μια άνευ προηγουμένου αποκάλυψη για τους πειρατές της Σομαλίας.

Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Έβαν Πίτερς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μπάκλει.

Δείτε όλες τις διαθέσιμες ταινίες στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις