Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

5+2 ταινίες για όλα τα γούστα που σίγουρα αξίζει να ξαναδείτε

5+2 ταινίες για όλα τα γούστα που σίγουρα αξίζει να ξαναδείτε
Φωτογραφία: Photo by Castle Rock Entertainment/Getty Images

Το τελευταίο διάστημα δεν είμαστε λίγοι αυτοί που… γκρινιάζουμε για τις επαναλήψεις στην τηλεόραση, αλλά πολλοί από εμάς θα καθίσουμε και θα παρακολουθήσουμε ξανά τις αγαπημένες μας ταινίες.

Υπάρχουν πολλοί που αν δουν έστω και μία φορά μια ταινία δεν θέλουν να την ξαναδούν, υπάρχουν όμως και αυτοί, που ενώ ξέρουν την πλοκή της ταινίας που θα «πετύχουν» τυχαία στην τηλεόραση, δεν θα αλλάξουν κανάλι και θα καθίσουν να την ξαναδούν, γιατί απλά μπορεί να μην έχει τίποτα άλλο να δουν, γιατί είναι η αγαπημένη τους ταινία ή απλά γιατί μερικές ταινίες αξίζει να τις ξαναδείς.

Μία τέτοια λίστα σίγουρα θα μπορούσε να είναι τεράστια, ωστόσο βρήκαμε μερικές ταινίες που θα ξαναβλέπατε αν «πέφτατε» πάνω τους την ώρα που κάνατε ζάπινγκ και σας τις παρουσιάζουμε…

Η Μέρα της Μαρμότας

Η ιστορία ακολουθεί τον Φιλ Κόνορς, έναν αλαζονικό μετεωρολόγο της τηλεόρασης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Πανξατόνι της Πενσυλβάνια στην ετήσια Μέρα της Μαρμότας, βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο στο χρόνο και αναγκασμένο να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Αφού υποκύπτει στον ηδονισμό και σε αμέτρητες απόπειρες αυτοκτονίας, αρχίζει σιγά σιγά να επανεξετάζει τη ζωή του και τις προτεραιότητές του.

Se7en

Το Se7en είναι η αμερικάνικη νεό-νουαρ αστυνομική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, στην οποία οι ντετέκτιβ Σόμερσετ (Μόργκαν Φρίμαν) και Μιλς (Μπραντ Πιτ), προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια σειρά από τελετουργικούς φόνους εμπνευσμένους από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας

Η ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» (American History X) αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Βένις στο Λος Άντζελες, που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός κάνει τρία χρόνια στη φυλακή για ανθρωποκτονία, αλλάζει πεποιθήσεις και όταν αποφυλακίζεται προσπαθεί να αποτρέψει τον
αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

To Κυνήγι της Ευτυχίας

Το «Κυνήγι της ευτυχίας» είναι ένας ύμνος στο αμερικανικό όνειρο, εμπνευσμένο από την ιστορία του υπαρκτού Κρις Γκάρντνερ. Ενός σύγχρονου Ιώβ που υπομένει καρτερικά όλα τα κακά της μοίρας, αλλά στο τέλος, ως διά μαγείας, βρίσκει μια θέση στον ήλιο.

Fight Club

Το Fight Club είναι ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Έντουαρντ Νόρτον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Ο Νόρτον παίζει έναν ανώνυμο πρωταγωνιστή, που είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει. Οργανώνει ένα κλαμπ πάλης (“fight club”) με έναν κατασκευαστή σαπουνιών, τον Τάιλερ Ντέρντεν, τον οποίο υποδύεται ο Μπραντ Πιτ. Στο κλαμπ τους συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για λόγους αναψυχής. Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ, την οποία παίζει η Μπόναμ Κάρτερ.

Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού

Μια αμερικανική αισθηματική κομεντί φαντασίας παραγωγής 2004, σε σκηνοθεσία Μίτσελ Γκοντρί. Ο Τζόελ (Τζιμ Κάρεϊ), συντετριμμένος που η κοπέλα του, Κλέμενταϊν (Κέιτ Γουίνσλετ), έσβησε τη σχέση τους από το μυαλό της, αποφασίζει να κάνει το ίδιο. Καθώς βλέπει τις αναμνήσεις του να διαγράφονται, συνειδητοποιεί ότι την αγαπάει ακόμα και ότι μπορεί να είναι αργά για να διορθώσει το λάθος του.

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Στην ταινία περιγράφεται η ιστορία του Άντι Ντιφρένς, ενός τραπεζίτη, ο οποίος μένει στην κρατική φυλακή Shawshank για σχεδόν δύο δεκαετίες κατηγορούμενος άδικα για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Εκεί αναπτύσσει φιλία με ένα συγκρατούμενο με το όνομα Έλις Ρέντινγκ και ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας ώσπου φτάνουν και οι δύο στη λύτρωση.

Media Τελευταίες ειδήσεις