Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

5 δραματικές ταινίες στο Ertflix που δεν πρέπει να χάσετε

5 δραματικές ταινίες στο Ertflix που δεν πρέπει να χάσετε

Όρεξη να έχετε και θα χορτάσετε ταινίες και τον Σεπτέμβριο στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX. Δεκάδες ταινίες για όλα τα γούστα…

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων.

Σημαντικές δραματικές ταινίες για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Δύση του Ηλίου

1913. Βουδαπέστη στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή ‘Ιρις Λάιτερ φτάνει στην Βουδαπέστη ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της.Παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης Όσκαρ Μπρίλλ δεν δέχεται να την προσλάβει.

Αρνούμενη να φύγει από την πόλη, η Ίρις αρχίζει να αναζητά τον Κάλμαν Λάιτερ, τον μοναδικό συνδετικό κρίκο με το χαμένο της παρελθόν. Αυτή η αναζήτηση την οδηγεί μακριά από τα λαμπερά φώτα του καταστήματος Λάιτερ, στους σκοτεινούς δρόμους μιας Βουδαπέστης που αρχίζει να αντανακλά την αναστάτωση ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.

Πρωταγωνιστούν: Vlad Ivanov, Juli Jakab.
Σκηνοθεσία: László Nemes.

Δε μένουμε πια εδώ

Δύο φιλικά ζευγάρια στην αμερικάνικη επαρχία περνούν αρκετό χρόνο μαζί προσπαθώντας να σπάσουν την ρουτίνα. Ο Τζακ και ο Χανκ είναι και οι δύο καθηγητές στο κολέγιο της μικρής πανεπιστημιούπολης, διατηρώντας μια «χαλαρή» φιλία κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα μαθήματα και πίνοντας ποτά μετά τη δουλειά. Οι γυναίκες τους Τέρι και Ίντιθ είναι στενότερες φίλες και οργανώνουν συναντήσεις για φαγητό και πότο, αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο.

Μια σχέση απιστίας θα υποσκάψει τη σχέση των δύο ζευγαριών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια. Οι φιλίες θα αποδειχθούν χωρίς ιδιαίτερο βάθος ενώ οι ερωτικές συναντήσεις θα καταλήξουν αδιέξοδο. Οι ήρωες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους βγαίνοντας τελικά αρκετά αλλαγμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι.

Πρωταγωνιστούν: Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern, Peter Krause.
Σκηνοθεσία: John Curran.

Μέχρι την άκρη του κόσμου

Η πεντάχρονη Φλο δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πατέρας της. Η μητέρα της τής εξηγεί: «Είναι μαζί μας, αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα». Η περιγραφή εξάπτει τη δημιουργικότητα της μικρής, που αρχίζει να φαντάζεται τον πατέρα της να ξεκινά για ένα πολύ μακρινό ταξίδι, στην απεραντοσύνη του διαστήματος.

Πρωταγωνιστούν: Lisa Hagmeister, Günther Harder, Alicia Valencia Pollex.
Σκηνοθεσία: Daniel Bertram.

Το Τελευταίο Μάθημα

Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Πιέρ αναλαμβάνει τη θέση του δασκάλου και γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Η παγερή υπεροψία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο εκείνον όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, του προκαλούν τρόμο και εμμονικές σκέψεις.

Αδυνατώντας να κατανοήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό τους. Αποπνικτική παράνοια και εφηβικός μηδενισμός σε ένα θρίλερ με πολλές ψυχαναλυτικές προεκτάσεις που καθιστούν δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και νοσηρού οικοδομήματος.

Πρωταγωνιστούν: Laurent Lafitte, Emmanuelle Bercot, Luana Barjami, Victor Bonnel.
Σκηνοθεσία: Sebastien Marnier.

Τέλος διαδρομής

Πρόκειται για την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι. Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Λίπσκι, με αφορμή την αξέχαστη αυτή συνάντηση, που συνέγραψε μετά την αυτοκτονία του Γουάλας, το 2008. Οι ερμηνείες του Σίγκελ και του Άιζενμπεργκ ξεχειλίζουν από συναίσθημα. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη με χιούμορ κι ευαισθησία από τον βετεράνο του Sundance, Τζέιμς Πόνσολντ, σε σενάριο του βραβευμένου με Pulitzer, Ντόναλτ Μάργκουλις.

Πρωταγωνιστούν: Jason Segel, Jesse Eisenberg, Joan Cusack, Ron Livingston, Mamie Gummer.
Σκηνοθεσία: James Ponsoldt.

Media Τελευταίες ειδήσεις