Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

8 κλασικές ταινίες που πρέπει να δεις έστω μια φορά

8 κλασικές ταινίες που πρέπει να δεις έστω μια φορά

Ποιος δεν αγαπά μια καλή ταινία; Είναι κάτι που μπορεί να πάρει το μυαλό μας από την καθημερινότητα και να μας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο για λίγες ώρες.

Φυσικά, μερικές μπορεί να είναι καλύτερες από άλλες, ωστόσο μια στο τόσο, μια πραγματικά καλή ταινία μπορεί να αποτυπωθεί τόσο έντονα στο μυαλό και την κουλτούρα μας που θα συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτήν για χρόνια.

Αυτή η λίστα περιέχει μόνο τέτοιες ταινίες. Προφανώς, υπάρχουν υπέροχες ταινίες που έχουν μείνει εκτός – 8 είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό του κινηματογραφικού μεγαλείου – αλλά αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Επαναστάτης χωρίς αιτία, 1955

Με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ντιν στο ρόλο του συμβόλου της γενιάς του: ένα έφηβος, που είναι κανούργιος σε μια μικρή πόλη, που υπακούει τους γονείς του, ερωτεύεται την πιο δημοφιλή κοπέλα του σχολείου κι έρχεται σε σύγκρουση με τους νταήδες της τάξης του. Το Επαναστάτης χωρίς αιτία καθόρισε μια γενιά με την ιστορία της εξέγερσης, της ανησυχίας και της παρεξηγημένης νεολαίας.

Γιατί να την δεις;

Μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή, ο σκηνοθέτης αποπειράται να παρουσιάσει την ηθική παρακμή της αμερικανικής νεολαίας, την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων και το χάσμα των γενεών. Η ταινία είναι ένα κειμήλιο της μεταπολεμικής απελευθέρωσης μιας γενιάς που λαχταρούσε να αποδεσμευτεί από τα τραύματα και τα συντρίμμια και να γλεντήσει τον θυμό με ρυθμό. Ένα εξαιρετικά σημαντικό και προειδοποιητικό έργο ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις