Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

8 ταινίες που έκαναν λίγο καλύτερο τον κόσμο μας

8 ταινίες που έκαναν λίγο καλύτερο τον κόσμο μας

Μια καλή ταινία πέρα από τη ψυχαγωγία που προσφέρει, η οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, έχει την δύναμη να αλλάζει συνειδήσεις.

Παρόλο που οι περισσότερες ταινίες δημιουργούνται για λόγους ψυχαγωγίας και φυσικά για να αποφέρουν μεγάλος κέρδος στα κινηματογραφικά στούντιο, υπάρχουν μερικές ταινίες οι οποίες κατάφεραν και κάτι άλλο: έφεραν στο φως διάφορα κοινωνικά ζητήματα, επηρέασαν τους νόμους, προώθησαν ιδεολογίες – τόσο καλές όσο και κακές – και γενικά άλλαξαν την πορεία της ιστορίας μέσω του αντίκτυπου τους στην κοινωνία.

Οι ακόλουθες ταινίες είχαν μεγάλη επιρροή, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και επιφέροντας αλλαγές σε διάφορους τομείς – από την κλιματική αλλαγή μέχρι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

A Girl in the River

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 19χρονης Saba που επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας. Το μοναδικό έγκλημα της; Αγάπησε τον λάθος άνθρωπο. Η προβολή της ταινίας οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου συζήτηση για τους φόνους τιμής στις συντηρητικές πατριαρχικές μουσουλμανικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Nawaz Sharif υποσχέθηκε στη δημιουργό της ταινίας, Sharmeen Obaid-Chinoy, να απαλλάξει το Πακιστάν από αυτή την πρακτική, δημιουργώντας έναν νόμο που θα σταματήσει την μέχρι τώρα προστασία των δραστών.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις