Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

9 σειρές που αξίζει να δεις αν σου λείπουν οι Peaky Blinders

9 σειρές που αξίζει να δεις αν σου λείπουν οι Peaky Blinders

Οι Peaky Blinders τράβηξαν την προσοχή που τους άξιζε από την πρώτη κιόλας σεζόν. Διαθέτοντας ένα ισχυρό τηλεοπτικό καστ, μοναδικό σενάριο, καταπληκτική μουσική και κοστούμια, ήταν ένα απίστευτο τηλεοπτικό ταξίδι που κατάφερε να μας κόβει την ανάσα σε όλη την διαδρομή.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα για την κυκλοφορία της 6ης σεζόν, η οποία θα είναι και η τελευταία. Η παραγωγή της ξεκίνησε στις αρχές του 2021, και σύμφωνα με δημοσιεύματα η πρεμιέρα της αναμένεται στις αρχές του 2022 ή στα τέλη του 2021 το νωρίτερο.

Όσοι λοιπόν κατάφεραν να δουν την ιστορία της εξάπλωσης της συμμορίας του Μπέρμιγχαμ με τα ξυραφάκια στα κασκέτα, στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 1900, σίγουρα θα ψάχνουν να βρουν να δουν κάτι παρόμοιο. Αν λοιπόν είστε ένας από αυτούς, παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες σειρές που αξίζουν μια ευκαιρία.

The Wire

Η δραματική τηλεοπτική σειρά “The Wire” του HBO, δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον δημοφιλή συγγραφέα και δημοσιογράφο Ντέιβιντ Σάιμον. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 2002 και τελείωσε 9 Μαρτίου 2008, αποτελούμενη από 60 επεισόδια και 5 κύκλους.

Ο Σάιμον έχει αναφέρει ότι η σειρά είναι βασισμένη στις εμπειρίες του φίλου του, συγγραφέα και καθηγητή σε σχολείο, Εντ Μπερνς.

Η σειρά εστιάζει στην σχέση των πολιτών και των εγκληματιών με την επιβολή του νόμου.

Ο κάθε κύκλος εξετάζει αυτό το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία: το εμπόριο ναρκωτικών, το σύστημα του λιμανιού και τους λιμενεργάτες, την διεφθαρμένη κυβέρνηση της πόλης, το σύστημα εκπαίδευσης στην πόλη και την δημοσιογραφία στον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο κύκλο αντίστοιχα.

Οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί και τους υποδύονται κυρίως άγνωστοι (την περίοδο που εμφανίστηκαν στην σειρά) ηθοποιοί ή πραγματικοί εγκληματίες, πολιτικοί, αστυνομικοί ή απλοί πολίτες από την Βαλτιμόρη.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις