Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Amy Winehouse: Νέο ντοκιμαντέρ με ακυκλοφόρητο υλικό για τα 10 χρόνια από τον θάνατό της (vid)

Amy Winehouse: Νέο ντοκιμαντέρ με ακυκλοφόρητο υλικό για τα 10 χρόνια από τον θάνατό της (vid)

Με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο της Amy Winehouse το BBC ετοιμάζεται να προβάλει ένα νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή της εμβληματικής Βρετανίδας τραγουδίστριας. Η ταινία με τον τίτλο «Amy Winehouse: 10 Years On» θα παρουσιάζει πτυχές της καριέρας και της ζωής της μέσα από την οπτική της μητέρας της, Janis. 

Το νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή της Amy Winehouse που θα κυκλοφορήσει δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενο καθώς θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό. Επίσης, εκτός από την αφήγηση της μητέρας της, θα προβληθούν και εξομολογήσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας της Βρετανίδας τραγουδίστριας, που πέθανε από δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία 27 ετών.

«H Janis έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, μια νόσο που απειλεί να της στερήσει όλες τις αναμνήσεις που έχει από την Amy. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αποφάσισε να κάνει αυτή τη πολύ προσωπική αφήγηση στο ντοκιμαντέρ» αναφέρει η ανακοίνωση του BBC.

«Το “Amy Winehouse: 10 Years On” είναι ένα εορταστικό και πολύ προσωπικό προφίλ για ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα που έχουν περάσει ποτέ από το Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση. «Έκτος από μια ματιά στην μουσική της ιδιοφυία- μέσα από σπάνιες και ακυκλοφόρητες παραστάσεις της- το ντοκιμαντέρ θα προσφέρει επίσης μια διαφορετική ερμηνεία στην κρατούσα αφήγηση σχετικά με την άνοδο και την πτώση της, μέσω αφηγήσεων αυτών που την ήξεραν καλύτερα», προσθέτουν. 

«Νιώθω πως ο κόσμος δεν ήξερε την πραγματική Amy, αυτή που μεγάλωσα εγώ, και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ με τον κόσμο πράγματα σχετικά με τις ρίζες της και το ποια αλήθεια ήταν» αναφέρει η μητέρα της εμβληματικής Βρετανίδας τραγουδίστριας, Janis Winehouse.

Για την κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ μίλησε στο BBC και η παιδική φίλη της Amy Winehouse, Juliette Ashby. «Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο πράγμα αυτό που κάνει η μαμά της για αυτήν. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας σαν αυτήν. Και δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας σαν αυτήν», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο ντοκιμαντέρ για την ζωή της Amy Winehouse  είχε κυκλοφορήσει και το 2015. Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Asif Kapadia και ενώ απέσπασε πολύ καλές κριτικές και κέρδισε μάλιστα Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, ο πατέρας της εμβληματικής Βρετανίδας τραγουδίστριας ήταν αντίθετος με τα όσα πρόβαλλε και το χαρακτήρισε «παραπλανητικό» και «μη ισορροπημένο», καθώς θεωρεί ότι «αμαύρωσε την εικόνα της».


 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις