Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Babylon Berlin: Αυτή η σειρά του ERTFLIX θα σας καθηλώσει

Babylon Berlin: Αυτή η σειρά του ERTFLIX θα σας καθηλώσει

Το ERTFLIX εγκαινιάζει μια νέα θεματική κατηγορία και σας καλεί να γίνετε οι απόλυτοι ντετέκτιβ, «λύνοντας τα μυστήρια» σειρών και ταινιών που θα κεντρίσουν το αστυνομικό σας δαιμόνιο και θα σας συναρπάσουν.

Στην ατμοσφαιρική σειρά γερμανικής παραγωγής, “Babylon Berlin”, το Βερολίνο της δεκαετίας του 1920 παρομοιάζεται με την αρχαία Βαβυλώνα. Με τις παλιές στρατιωτικές ελίτ να μην έχουν παραιτηθεί ακόμη, ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει προκαλώντας χάος και αναγκάζοντας όλα τα βλέμματα να στραφούν σ’ αυτό.

Πρωταγωνιστούν οι Φόλκερ Μπρουχ και Λιβ Λίζα Φρις, ενώ επεισόδια της σειράς σκηνοθετεί ο Τομ Τίκβερ («Ένα ολόγραμμα για τον Βασιλιά»). Τις πρώτες δύο σεζόν θα τις παρακολουθήσετε με κομμένη την ανάσα!

Να σημειωθεί ότι η σειρά είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX έως 05/06/2021.

Πρόκειται για έρνα φαντασμαγορικό νουάρ μυστηρίου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου. Το Βερολίνο της δεκαετίας του ’20 αποτελεί πόλο έλξης για όσους έχουν ταλέντο και φιλοδοξία. Είναι η Βαβυλώνα. Βρισκόμαστε σε μια εποχή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικού εξτρεμισμού. Με τις παλιές στρατιωτικές ελίτ να μην έχουν παραιτηθεί ακόμη, ένα φορτηγό τρένο από τη Σοβιετική Ένωση φτάνει και αναγκάζει όλα τα βλέμματα να στραφούν προς το μέρος του. Τι είναι τελικά; Το κλειδί για την πολιτική εξουσία, το μυστικό για μια ζωή με ελευθερία και πλούτο ή μια θανάσιμη παγίδα;

Σκηνοθεσία: Χενκ Χάντλογκτεν, Τομ Τίκβερ, Αχίμ φον Μπόριες.

Πρωταγωνιστούν: Βόλκερ Μπρουχ, Λιβ Λίζα Φρις, Λεόνη Μπένες, Λαρς Άιντινγκερ, Μισέλ Ματίσεβιτς.

Σεζόν 1, επεισόδιο 1: Είναι 28η Απριλίου του 1929. Ένα εμπορικό τρένο κατευθύνεται από τη Σοβιετική Ένωση προς τα δυτικά. Πέφτει σε μπλόκο. Δύο εγκληματίες παίρνουν το τιμόνι του στα χέρια τους.

Ο Αρχιεπιθεωρητής Μπρούνο Βόλτερ κάνει επιδρομή στο στούντιο του παραγωγού πορνό, Κόνιχ. Στο στούντιο βρίσκεται και ο Φραντς Κραγιέβσκι ο οποίος καταφέρνει να δραπετεύσει αλλά οι αστυνομικοί τον ακολουθούν στην ταράτσα ενός κτιρίου.

Σεζόν 1, επεισόδιο 2: Στην πρεσβεία της σοβιετικής Ένωσης, η τραγουδίστρια Λουκάς Νικόρος καταδίδει το «Κόκκινο Φρούριο» και τον αρχηγό του, τον Καρντάκοφ.

Ο Ρατ ανακρίνει τον Κόνιχ για να μάθει πού είναι το υπόλοιπο φιλμ αλλά εκείνος δεν αποκαλύπτει τίποτα και η κατάσταση ξεφεύγει με τη Σαρλότε να εμπλέκεται. Ο Ρατ πιστεύει πως ο Κόνιχ είχε εντολές από κάποιον στο Βερολίνο.

Σεζόν 1, επεισόδιο 3: Τα χαράματα, ο Καρντάκοφ βγαίνει γυμνός από το κανάλι και αφού τραυματίζεται με μαχαίρι, πηγαίνει στο σπίτι της Σβετλάνα, εκείνη όμως λείπει.

Όταν το τρένο φτάνει από τη Ρωσία στο Βερολίνο, η Σβετλάνα πηγαίνει εκεί με τα έγγραφα που γράφουν αναφέρουν ότι το επίμαχο βαγόνι έχει άλλον προορισμό. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν αποκαλύπτεται τι μεταφέρει το τρένο και έρχονται τα πάνω κάτω.

Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια του Babylon Berlin.

Media Τελευταίες ειδήσεις