Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

ERTFLIX: 4+1 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

ERTFLIX: 4+1 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Όρεξη να έχετε και θα χορτάσετε ταινίες και τον Αύγουστο στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων.

Σημαντικές ταινίες για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση και κωμωδίες είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πικαδέρο

Καθώς αδυνατούν να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας, ο Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους.

Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έρωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σεξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος».

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο φαίνονται και η σχέση τους περνάει και αυτή τη δική της κρίση, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τα πολλαπλά «δεσμά» της οικογένειας, μιας ετοιμόρροπης οικονομίας και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

Ας βάλει ο θεός το χέρι του

Στη βορειοανατολική Ιταλία, οι εργαζόμενες μιας βιοτεχνίας εσωρούχων πρόκειται να απολυθούν σύντομα.

Παράλληλα, μερικές μοναχές που είναι εξειδικευμένες στο κέντημα και αφιερωμένες στην Ευλογημένη Αρμίντα, κινδυνεύουν να χάσουν το μοναστήρι τους. Εργαζόμενες και μοναχές αρχίζουν μια επιχείρηση, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα σώσει τη βιοτεχνία και το μοναστήρι.

Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας (Η Επέλαση των Βαρβάρων) Ντενί Αρκάν γράφει και σκηνοθετεί μια ευφυή ταινία με επίκεντρο την κυριαρχία των χρημάτων σε μία κοινωνία, όπου όλες οι άλλες αξίες παραγκωνίζονται.

Με όχημα έναν απένταρο διανοούμενο που βρίσκεται μπροστά σε μία αναπάντεχη -και καθόλου αθώα- ευκαιρία να πλουτίσει, ο εξαιρετικός Γαλλοκαναδός δημιουργός ξετυλίγει μία καυστική, δραματική κωμωδία με πολλά μηνύματα, ηθικά διλήμματα, ανατροπές και σπαρταριστές στιγμές.

Έρωτας στα τυφλά

Ένας τοίχος που στέκει ανάμεσα στα συναισθήματα και την κοινή ζωή των δύο πρωταγωνιστών καθ` όλη τη διάρκεια του φιλμ, γίνεται θρύψαλα για να δώσει ένα happy-ending σε μια φρέσκια και χιουμοριστική ιστορία αγάπης.

Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία.

Από την άλλη μεριά, μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες.

Ανάμεσά τους μια λεπτή μεσοτοιχία που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο.

Ο βασιλιάς της τούρτας

Σουηδία, 1985: Η τηλεοπτική εκπομπή Rekord-Magazinet ανακοινώνει ότι το Κόπινγκ είναι η πιο βαρετή πόλη της χώρας. Ενώ οι κάτοικοι της πόλης αγνοούν τις ειδήσεις, ένας νεοφερμένος μεσήλικας ονόματι Χάσε Πι αποφασίζει να εκδικηθεί τους σνομπ κατοίκους της Στοκχόλμης φτιάχνοντας την πιο μακριά τούρτα στον κόσμο, καταφέρνοντας να ενώσει την πόλη.

Δείτε εδώ όλες τις κωμωδίες που είναι διαθέσιμες στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις