Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

ERTFLIX: 8+1 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Αύγουστο

ERTFLIX: 8+1 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Αύγουστο

Σημαντικές ταινίες που έχουν κερδίσει πολλούς τηλεθεατές μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το ERTFLIX.

Αυτό τον Αύγουστο, μπορείτε να διασκεδάσετε μπαίνοντας στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ για να δείτε σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Ποιές είναι οι 9 κωμωδίες που δεν πρέεπι να χάσετε;

Ο Θάνατος του Στάλιν

Αρχές του 1953. Μόσχα. Ο αιφνίδιος θάνατος του Στάλιν προκαλεί αναταραχή ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης, καθώς το χάος και η παράνοια κυριαρχούν μετά την απώλεια του ηγέτη τους. Μετά το θάνατο του ηγέτη τους, η διαμάχη των μελών του Πολιτικού Γραφείου για τη διαδοχή του φέρνει στο προσκήνιο τη διαφθορά και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Η αντιπαράθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Γκιόργκι Μαλένκοφ, του αρχηγού μυστικών υπηρεσιών Λαυρέντι Μπέρια αλλά και του αδίστακτου Νικίτα Κρούτσκεφ, δημιουργεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, αμέτρητων έξυπνων διαλόγων και μια σειρά από χιουμοριστικές ατάκες.
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Μπουσέμι, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Όλγα Κιριλένκο, Τζέφρι Τάμπορ.
Σκηνοθεσία: Αρμάντι Ιανούτσι.

Πικαδέρο

Καθώς αδυνατούν να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας, ο Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους. Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έρωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σεξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος». Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο φαίνονται και η σχέση τους περνάει και αυτή τη δική της κρίση, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τα πολλαπλά «δεσμά» της οικογένειας, μιας ετοιμόρροπης οικονομίας και ενός αβέβαιου μέλλοντος.
Πρωταγωνιστούν: Χοσέμπα Ουσαμπιάγα, Μπάρμπαρα Γκοενάγκα, Λάντερ Οταόλα, Ιτζιάρ Λαζκάνο.
Σκηνοθεσία: Μπεν Σάροκ.

Ο Χαμένος Θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

Στις 29 Ιανουαρίου του 1993 δραπέτευσαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ογδόντα κατάδικοι. Όλα άρχισαν όταν ο Βασίλης, δραπετεύοντας για να συναντήσει την αγαπημένη του στην Αμαλιάδα, ξέχασε την πόρτα της φυλακής ανοιχτή. Σιγά σιγά τον δρόμο προς την ελευθερία βρήκαν άλλοι εβδομήντα εννέα. Η ταινία παρακολουθεί τους έντεκα από αυτούς, οι οποίοι καταφεύγουν στην Πελοπόννησο, για να αναζητήσουν τον χαμένο θησαυρό του στρατηγού Χουρσίτ Πασά. Η αναζήτηση του θησαυρού γίνεται αιτία διχασμού, συγκρούσεων και χωρισμών.
Μαζί τους οι γυναίκες: Λίνα Κοσσυφίδου, Βαλεντίνα Παπαδημητρακάκη, Άννα Τσουκαλά, Μαρία Παμπούκη, Βάσα Σταγοπούλου, Κατερίνα Τσιώλη, Λούλα Μαυροειδή.
Οι στρατηγοί: Μιχάλης Γιαννάτος, Γιάννης Καλτσίδης.
Οι λαϊκοί μουσικοί: Κώστας Μπέκος, Δημήτρης Μπέκος, Θανάσης Χαλιλόπουλος, Ηλίας Σαλέας, Νίκος Μπέκος, Παναγιώτης Μαρματζάκος.
Πρωταγωνιστούν: Μάκης Κοντιζάς, Μήτσος Καραμήτζος, Αργύρης Μπακιρτζής, Χάρης Μιχαλογιαννάκης, Πέτρος Καλογερόπουλος, Δήμος Καμποτιάτης, Γιώργης Παναγιωταράκος, Αλέκος Βαρανάκης, Παναγιώτης Μαρματζάκος, Τάκης Μόσχος, Τάκης Πανταβός.
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης.
Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος.

Τζιτζιπόνγκο

Την τελευταία μέρα των διακοπών του στην Ελλάδα, ένας νεαρός πατέρας που εργάζεται στο εξωτερικό, πασχίζει να αποκτήσει ένα πολύτιμο παγωτό, ελπίζοντας να εξευμενίσει τον θυμωμένο γιο του.
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Δημητρόπουλος, Εύα Αγγελοπούλου , Λευτέρης Χατζημιχαήλ, Τζέο Πακίτσας, Άγγελος Κούκος, Γιώργος Χιώτης, Νατάσα Σφενδυλάκη.
Σκηνοθεσία: Παύλος Σηφάκης.
Σενάριο: Παύλος Σηφάκης.

Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών

Η Αιμιλία, μια 32χρονη χρηματίστρια, φλερτάρει με πολλούς άνδρες, αλλά δεν καταφέρνει να σταυρώσει ερωτική σχέση. Αντίθετα, η Έλενα, η 23χρονη αδελφή της, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, σχετίζεται με όποιον της αρέσει, αλλά οι δεσμοί της δεν κρατάνε πολύ. Η Λάουρα, η 30άχρονη τρίτη αδελφή, γυμνάστρια, συνδέεται μ’ έναν παντρεμένο, τον Δημοσθένη, ο οποίος επιδίδεται σε φετιχιστικά παιχνίδια. Κάθε τόσο, οι τρεις αδελφές συνωμοτούν ανά δύο, προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή της τρίτης…
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Λήδα Ματσάγγου, Ναταλία Στυλιανού, Φίλιππος Σοφιανός, Σωκράτης Αλαφούζος, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Κρομμύδας, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευτυχία Γιακουμή, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θόδωρος Πολυζώνης, Κάρμεν Ρουγγέρη.
Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα.

Ο Λουί Nτε Φινές Κατεψυγμένος

Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Ουμπέρ ντε Ταρτά, όταν ο παππούς της συζύγου του ανασύρεται μετά από 65 χρόνια σε παγωμένη χειμερία νάρκη στον πολικό κύκλο. Μετά το ξεπάγωμα, ο Άνθρωπος σε χειμερία νάρκη πιστεύει ότι είναι ακόμα η αρχή του αιώνα. Τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει αυτή την ψευδαίσθηση ζωντανή. Μέσα στην απελπισία του, ο Ουμπέρ αποκαλύπτει την αλήθεια και οδηγεί τον άνθρωπο από την εποχή του Εδουάρδου σε ένα τρελό ξεφάντωμα στον υπερσύγχρονο 20ο αιώνα.
Πρωταγωνιστούν: Λουί Ντε Φινές, Κλοντ Ζενσάκ, Μπενάρντ Αλάν, Ολιβιέ Ντε Φινές.
Σκηνοθεσία: Εντουάρντ Μολινάρο.

Η Επιστροφή του Φαντομά

Στη δεύτερη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο γνωστός κακοποιός και ειδικός στις μεταμφιέσεις, απαγάγει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Μαρσάντ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ισχυρό όπλο και να απειλήσει τον κόσμο. Ο Φαντομάς προγραμματίζει επίσης να απαγάγει και άλλον έναν επιστήμονα, τον καθηγητή Λεφέβρ. Ο δημοσιογράφος Φαντόρ αποφασίζει να στήσει μια παγίδα για τον ασύλληπτο κακοποιό. Μεταμφιέζεται ως Λεφέβρ και παρευρίσκεται σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Ρώμη περιμένοντας πως ο Φαντομάς θα τον απαγάγει.
Πρωταγωνιστούν: Λουί Ντε Φινές, Ζαν Μαρέ, Μυλέν Ντεμονγκό, Ζακ Ντινάμ.
Σκηνοθεσία: Αντρέ Χουνεμπέλ.

Φτερά και Πούπουλα

Όταν ένα μαγικό κόλπο σ’ ένα παιδικό πάρτι πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας μιας οικογένειας μεταμορφώνεται σε… κοτόπουλο. Ακολουθούν διάφορες περίεργες συμπτώσεις που ανατρέπουν τη ζωή όλων και κυρίως της μητέρας, η οποία μέχρι πρότινος ζούσε μια μονότονη ζωή, απόλυτα αφιερωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της. Πλέον, όμως, αναγκάζεται να βγει εκείνη μπροστά και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.
Μεγάλο Βραβείο, Βραβείο Fipresci: Εβδομάδα Κριτικής Φεστιβάλ Καννών 2021.
Βραβείο Ταινίας Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής: Βραβεία Ίρις Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022.
Επίσημη Συμμετοχή: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021.
Πρωταγωνιστούν: Σάμι Μπασούνι, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Φαντί Μίνα Φαουζί.
Σκηνοθεσία: Ομάρ Ελ Ζοχάιρι.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει…
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης.
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος.

Δείτε εδώ όλες τις διαθέσιμες κωμωδίες στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις