Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

ERTFLIX: Ο όρκος, η Τούρτα της μαμάς και άλλες 11 ελληνικές σειρές

ERTFLIX: Ο όρκος, η Τούρτα της μαμάς και άλλες 11 ελληνικές σειρές

Οι ελληνικές σειρές πάνε… ERTFLIX. Η πλαρφόρμα της ΕΡΤ συνεχίζει να μοιράζεται μαζί σας επιλογές που ξεχωρίζουν και δεν πρέπει να χάσετε.

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση αγαπημένων ηθοποιών. Σημαντικές ελληνικές σειρές για όλα τα γούστα, σειρές που γράφουν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δείτε μερικές από τις επιλογές που προσφέρει το ERTFLIX.

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Η Κατερίνα μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο.

Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο, διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται. Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται.

Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή.

Μια τρελή πορεία ξεκινάει με σπασμένα τα φρένα και προορισμό τη χαρά της ζωής και τον απόλυτο έρωτα. Θα τα καταφέρει;

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σταύρος Σβήγγος, Βίβιαν Κοντομάρη, Σάρα Γανωτή, Νίκος Κασάπης, Έφη Γούση, Ζερόμ Καλούτα, Μάρω Παπαδοπούλου, Ίριδα Μάρα, Ελπίδα Νικολάου, Διονύσης Πιφέας, Νάντια Μαργαρίτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρασιδάκης.

Σενάριο: Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Μαντζιαφός.

Τα καλύτερά μας χρόνια

Τα πιο νοσταλγικά, αθώα και καλύτερα μας χρόνια περνούν ξανά από την οθόνη μας. Ρετρό ταξίδι με πολύ χιούμορ στις δεκαετίες του ’60 και του ‘70, με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη.
Ξεναγός; Ο μικρός γιος μιας επεισοδιακής, πενταμελούς οικογένειας.

«Τα καλύτερά μας χρόνια» ξυπνούν πάνω απ’ όλα, μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς διαμορφώθηκαν, τελικά, στην πορεία των ετών οι συνήθειες μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Παπουτσάκη , Μελέτης Ηλίας, Υβόννη Μαλτέζου, Τζένη Θεωνά, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρης Καπουράνης, Μανώλης Γκίνης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Έκτορας Φέρτης, Αμέρικο Μέλης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νατάσα Ασίκη, Μελίνα Βάμπουλα, Γιάννης Δρακόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Ερρίκος Λίτσης, Μιχάλης Οικονόμου, Γεωργία Κουβαράκη, Αντώνης Σανιάνος, Μαρία Βοσκοπούλου, Mάριος Αθανασίου, Νίκος Ορφανός, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αντώνης Γιαννάκος, Ευθύμης Χαλκίδης, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Λευτέρης Παπακώστας, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Γκαλ.Α. Ρομπίσα, Λίλα Μπακλέση, Ρένα Κυπριώτη, Μάνια Γκουργιώτη.

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα | 1ος Κύκλος, Νίκος Κρητικός | 2ος Κύκλος.

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη, Δώρα Μασκλαβάνου.

Η τούρτα της μαμάς

Μια ιδιαίτερη κωμική σειρά που στήνεται σε τραπέζια, σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, με καλεσμένους που έρχονται κοντά για να γνωριστούν, να θυμηθούν, να μαλώσουν αλλά κυρίως να σκορπίσουν πολύ γέλιο. Όταν, λοιπόν, το φαγητό παύει να είναι, απλώς, ένας τρόπος γαστρονομικής ευχαρίστησης, και γίνεται μια γλυκιά αφορμή για παρέα, για αγάπη, για ασφάλεια, τότε φτάνει στο τραπέζι «Η τούρτα της μαμάς».

Η συγκεκριμένη τούρτα μιας απλής, καθημερινής, συνηθισμένης μαμάς, της Καίτης Κωνσταντίνου, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη, έχει μια μαγική δύναμη. Απαλύνει καθετί που μας στενοχωρεί, μας αγχώνει ή μας φέρνει σε δύσκολη θέση, μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να χαμογελάμε ξανά όπως τότε που ήμασταν παιδιά.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Λυδία Φωτοπούλου, Θάνος Λέκκας, Πάρις Θωμόπουλος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Πηλιχού, Αλέξανδρος Ρήγας, Χρύσα Ρώπα, Μαρία Γεωργιάδου, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Χάρης Χιώτης, Τριαντάφυλλος Δελής, Έφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Τσιώκος, Θανάσης Μαυρογιάννης, Γιώργος Τσιαντούλας, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Αποστόλης Μπαχαρίδης.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.

Σενάριο: Δημήτρης Αποστόλου, Αλέξανδρος Ρήγας.

Έξι νύχτες στην Ακρόπολη

Πρόκειται για το μοναδικό μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο μεταφέρεται με τη μορφή μίνι σειράς έξι επεισοδίων.

Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα επτά ατόμων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1930, η οποία έχει χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθούν και πάλι για να θυμηθούν τα παλιά, αλλά και για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στο βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Οι ήρωες της σειράς είναι ο Στράτης, ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, η Σαλώμη, ο Καλλικλής, η Λάλα, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Σφίγγα, επτά νέοι που επιχειρούν να μιλήσουν για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού.

Πρωταγωνιστούν: Φοίβος Μαρκιανός, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιώργος Βουρδαμής, Γιώργος Μερτζιάνης, Απόστολος Καμιτσάκης, Ελίζα Σκολίδη, Κατερίνα Μισιχρόνη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος.

Ο όρκος

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης) η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Μέσα από έρωτες, που γεννιούνται ή διαλύονται, σχέσεις που αναπτύσσονται ή κοντράρονται, αναδρομές στο παρελθόν και ένα μυστήριο που συνεχώς αποκαλύπτεται, ο δρόμος θα μεταμορφώσει τους ήρωες και θα κάνει τον Άγγελο να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή και στην Ιατρική.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Γάλλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Νίκος Πουρσανίδης, Μανώλης Εμμανουήλ, Αρετή Τίλη, Ντίνα Αβαγιανού, Γιώργος Μπανταδάκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Βίκη Χαλαύτρη, Βένια Σταματιάδη, Νεφέλη Παπαδερού, Αλεξία Σαπρανίδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Άλκηστις Ζιρώ, Γεωργία Σωτηριανάκου, Βασιλική Διαλυνά, Ελένη Στεργίου, Μαρία Σιαράβα.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Σενάριο: Τίνα Καμπίτση.

Δείτε εδώ όλες τις ελληνικές σειρές που είναι διαιθέσιμες στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις