Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ertflix: Η λιακάδα μέσα μου, Match Point και άλλες 3 ταινίες που πρέπει να δείτε

Ertflix: Η λιακάδα μέσα μου, Match Point και άλλες 3 ταινίες που πρέπει να δείτε

Όρεξη να έχετε και θα χορτάσετε ταινίες και τον Αύγουστο στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX. Δεκάδες ταινίες για όλα τα γούστα…

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων.

Σημαντικές ταινίες για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.


Η λιακάδα μέσα μου

Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά. Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ’ όλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.

Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu.
Σκηνοθεσία: Claire Denis.

Match Point

Ο Woody Allen σκηνοθετεί ένα τρομακτικό παιχνίδι πειρασμών για τη Scarlett Johansson και τον Jonathan Rhys Meyers. Προερχόμενος από ένα ταπεινό υπόβαθρο και με τις παραδοσιακές αξίες, της Ιρλανδίας ο Κρίς Γουίλτον εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας. Έχει αναλάβει μια δουλειά ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία. Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις. Σύντομα η Κλόε θέλει να παντρευτεί τον Κρις, και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της ‘Αλεκ, δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου το 2006, ενώ απέσπασε συνολικά 12 βραβεία σε 32 υποψηφιότητες.

Πρωταγωνιστούν: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson, Brian Cox, Alexander Armstrong, Emily Mortimer.
Σκηνοθεσία: Woody Allen.

Amateur

Η Ίζαμπελ, μια πρώην καλόγρια, περιμένει την αποστολή της από τον Θεό. Στο μεταξύ, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας πορνογραφικές ιστορίες. Γνωρίζει τον Τόμας, έναν γλυκό, μπερδεμένο άντρα με αμνησία που δεν μπορεί να θυμηθεί ότι ήταν ένας βίαιος άντρας της βιομηχανίας του πορνό, ο οποίος έχει κάνει τη νεαρή σύζυγό του, Σοφία, μία από τις μεγαλύτερες πορνοστάρ. Η Σοφία τρέχει να κρυφτεί, πιστεύοντας ότι τον έχει σκοτώσει. Μαζί, η Ίζαμπελ και ο Τόμας προσπαθούν να ανακαλύψουν το παρελθόν του, ένα παρελθόν που τον κυνηγά…

Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Martin Donovan, Elina Löwensohn.
Σκηνοθεσία: Hal Hartley.

Δέκα ύποπτοι για φόνο

Όταν ένας Έλληνας πλούσιος και αδίστακτος κροίσος δηλητηριάζεται στο ίδιο του το κρεβάτι, ο ντετέκτιβ Τσαρλς Χέιγουορντ καλείται για να διαλευκάνει το έγκλημα. Η αποκάλυψη ότι η μία από τους κύριους υπόπτους είναι η εγγονή του θύματος, η Σοφία, θα τον σοκάρει, μιας και ήταν πρώην ερωμένη του. Ο ντετέκτιβ πρέπει να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό, ώστε να καθοδηγήσει την Σοφία και την υπόλοιπη οικογένεια σε μια υπόθεση όπου κανένας δεν είναι υπεράνω υποψίαΚινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι «H Σοφίτα με τις Αράχνες».

Πρωταγωνιστούν: Glenn Close, Terence Stamp, Christina Hendricks, Max Irons, Gillian Anderson.
Σκηνοθεσία: Gilles Paquet-Brenner.

Επιστροφή στη Βουργουνδία

Ο Ζαν είναι 30 ετών και έχει περάσει την τελευταία δεκαετία της ζωής του ταξιδεύοντας στον κόσμο και κόβοντας κάθε δεσμό με την οικογένεια του και την Βουργουνδία, τον τόπο των παιδικών του χρόνων. Τώρα πλέον έχει εγκατασταθεί το εξωτερικό μέχρι που τον καλούν πίσω στην πατρίδα του για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Είναι τέλος του καλοκαιριού και η επερχόμενη συγκομιδή του κρασιού δίνει την ευκαιρία στον Ζαν να έρθει πάλι κοντά με την αδερφή του Ζιλιέτ και τον αδερφό του Ζερεμί, ώστε να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον του οικογενειακού αμπελώνα.

Πρωταγωνιστούν: Pio Marmaï, François Civil, Ana Girardot.

Media Τελευταίες ειδήσεις