Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Eurovision 2021: Έλενα Τσαγκρινού και Στεφανία Λυμπερακάκη «βλέπουν» τελικό

Eurovision 2021: Έλενα Τσαγκρινού και Στεφανία Λυμπερακάκη «βλέπουν» τελικό

Αντίστροφη μέτρηση για τον ημιτελικό της Eurovision 2021. Τι δείχνουν τα στοιχήματα για Ελλάδα και Κύπρο.

Απόψε ανοίγει η αυλαία για τη Eurovision 2021 με τον πρώτο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει η Κύπρος. Η Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo» εμφανίζεται στον σημερινό ημιτελικό, στην 8η θέση, και θα παλέψει για ένα εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιριών, τόσο η Έλενα Τσαγκρινού, όσο και η Στεφανία Λυμπερακάκη, εκτός απροόπτου θα καταφέρουν να περάσουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021, όπου θα δώσουν μάχη για να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα.

Κάποιες στοιχηματικές εταιρίες, μάλιστα, δείχνουν την Έλενα Τσαγκρινού να πλασάρεται ακόμη και στην πρώτη πεντάδα της Eurovision 2021.

Η κυπριακή αποστολή, πάντως, ενθουσίασε στην τελετή έναρξης, αλλά και στις επίσημες πρόβες, με την Έλενα Τσαγκρινού να εμφανίζεται με μια δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη, η οποία έχει επιμεληθεί και την εμφάνισή της στο διαγωνισμό.

Δείτε το επίσημο videoclip του τραγουδιού της Κύπρου.

Συνολικά δέκα χώρες θα προκριθούν από τον Α’ Ημιτελικό στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021, και με βάση τα προγνωστικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Κύπρος και η Έλενα Τσαγκρινού δείχνει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ στην πρώτη θέση φιγουράρει η Μάλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, οι υπόλοιπες οκτώ χώρες που φαίνεται ότι θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι οι εξής: Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Κροατία, Νορβηγία, Ισραήλ και Ρουμανία.

Δικαίωμα ψήφου στον Α Ημιτελικό της Eurovision 2021 έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον Ημιτελικό, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η σειρά εμφάνισης στον Α Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021:

1. Λιθουανία
2. Σλοβενία
3. Ρωσία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Βόρεια Μακεδονία
7. Ιρλανδία
8. Κύπρος
9. Νορβηγία
10. Κροατία
11. Βέλγιο
12. Ισραήλ
13. Ρουμανία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Ουκρανία
16. Μάλτα

Δείτε στο ERTFLIX τις συμμετοχές του Α Ημιτελικού της Eurovision.

Eurovision 2021: Τι προβλέπουν τα στοιχήματα για τον αποψινό Α’ Ημιτελικό;

Η Ελλάδα, με τη Στεφανία Λυμπερακάκη, συμμετέχουν στον Β’ Ημιτελικό που θα γίνει την Πέμπτη, και επίσης φαίνεται να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2021. Η Στεφανία θα εμφανιστεί στη σκηνή με μια κρυστάλλινη μωβ tanzanite ολόσωμη φόρμα, κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski. Έχει ασορτί, πανύψηλες μπότες που φτάνουν μέχρι τους μηρούς διακοσμημένες με μοτίβο κρυστάλλων και μοιάζουν με το δέρμα του φιδιού.

Έγινε ειδική επεξεργασία από μωβ μακέτα 3D σε δέρμα φιδιού και στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της κρυσταλοποίησης. Η εμφάνιση της Στεφανίας ολοκληρώνεται με ίδια κεντημένα, κρυστάλλινα μωβ γάντια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν special visual effects, ειδικοί φωτισμοί, σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας, σε ζωντανή μετάδοση υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού.

Η χορογραφία, οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, αποτελούν μερικά από τα μυστικά της ελληνικής εμφάνισης στην σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Δείτε το επίσημο videoclip του τραγουδιού της Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Στον Β Ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτό, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Η σειρά εμφάνισης στον Β Ημιτελικό, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021:
1. Σαν Μαρίνο
2. Εσθονία
3. Τσεχία
4. Ελλάδα
5. Αυστρία
6. Πολωνία
7. Μολδαβία
8. Ισλανδία
9. Σερβία
10. Γεωργία
11. Αλβανία
12. Πορτογαλία
13. Βουλγαρία
14. Φινλανδία
15. Λετονία
16. Ελβετία
17. Δανία

Δείτε στο ERTFLIX τις συμμετοχές του B Ημιτελικού της Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2021 (δέκα από κάθε ημιτελικό, η «οικοδέσποινα» Ολλανδία και οι Big Five -Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία-), θα ανακοινωθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου 2021.

Media Τελευταίες ειδήσεις