Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Eurovision 2022: Αυτές είναι όλες οι συμμετοχές – Ακούστε τα τραγούδια στο ERTFLIX

Eurovision 2022: Αυτές είναι όλες οι συμμετοχές – Ακούστε τα τραγούδια στο ERTFLIX

Ο παλμός της Eurovision 2022 χτυπά ήδη στο ERTFLIX. Μετά τους Måneskin και το «zitti e buoni» που πέρυσι έκαναν όλη την Ευρώπη να χορεύει σε ρυθμούς rock ‘n’ roll, φέτος όλα δείχνουν έτοιμα για έναν διαγωνισμό που αυτό τον Μάιο πρόκειται να ταρακουνήσει το Τορίνο.

Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» και μαζί της οι συμμετοχές όλων των χωρών, που υπόσχονται να μας καθηλώσουν από τις 10 έως τις 14 Μαΐου, ανοίγουν τον δρόμο για τη μεγαλύτερη γιορτή τραγουδιού, με ένα ειδικό row στο ERTFLIX.

Οι φίλοι της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μια νέα κατηγορία όλες τις συμμετοχές που φέτος θα διαγωνιστούν για την πρωτιά.

Τα εντυπωσιακά video clip των εμφανίσεων είναι διαθέσιμα με τραγούδια όλων των ειδών και καλλιτέχνες από κάθε χώρα, που μας βάζουν στον ρυθμό του 66ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού με τον καλύτερο τρόπο.

Μπαλάντες που συγκινούν, χορευτικά που κόβουν την ανάσα και αστέρια που ετοιμάζονται να λάμψουν, σε ακόμα μια  διοργάνωση, παίζουν στο ERTFLIX μόνο για εσάς. Δείτε τα, ακούστε τα, και διαλέξτε τα δικά σας φαβορί εδώ.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής είχε δηλώσει: «Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο «Die Together» που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας.

Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως.

Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Media Τελευταίες ειδήσεις