Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Eurovision 2024: Η θέση της Ελλάδας και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με τα στοιχήματα

Eurovision 2024: Η θέση της Ελλάδας και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με τα στοιχήματα

Η Ελλάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το εκρηκτικό τραγούδι της Μαρίνας Σάττι και τα στοιχήματα φαίνεται ότι ακολουθούν τους ρυθμούς του ελληνικού τραγουδιού “Zari”. Η ανοδική πορεία της Ελλάδας και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Η Μαρίνα Σάττι με το “Zari” σαρώνει στις προτιμήσεις του κόσμου από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του. Χαρακτηριστική είναι  η τεράστια άνοδος του τραγουδιού στα στοιχήματα που τη δεδομένη στιγμή το φέρνουν στην έβδομη θέση με τάσεις… πεντάδας.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός θα επιμεληθεί τη σκηνική παρουσία της Μαρίνας Σάττι στο Μάλμε και είναι ικανός να εκτοξεύσει το ελληνικό τραγούδι, φέρνοντας το στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

https://www.youtube.com/watch?v=uTYalXf184A

Απέχουμε ακόμα αρκετές εβδομάδες από τον διαγωνισμό του Eurovision και πολλά δεδομένα μπορούν να ανατραπούν, ωστόσο τα στοιχήματα πέφτουν πολύ δύσκολα έξω, πράγμα που σημαίνει ότι η Μαρίνα Σάττι, εκτός απροόπτου, αναμένεται να φιγουράρει δεδομένα στην πρώτη δεκάδα του τελικού και γιατί όχι και στην πρώτη πεντάδα.

Η επίσημη ιστοσελίδα που σπάνια «πέφτει» έξω στις εκτιμήσεις για τις χώρες της πεντάδας, δείχνει για την ώρα την Κροατία να βρίσκεται στην κορυφή, χωρίς κάποιο μεγάλο ανταγωνιστή. Η Αντζελίνα Μάνγκο από την Ιταλία με το «La Noia» είναι επίσης ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού, όπως και η 28χρονη Ουκρανή Τζέρι Χείλ με το «Teresa & Maria».

Πιο μπροστά από το ελληνικό τραγούδι βρίσκεται ακόμα η Ελβετία, η εκκεντρική Ολλανδία και το Βέλγιο.

Το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στην Eurovision

Η Κροατία, με τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna και το πανκ ροκ τραγούδι του «Rim Tim Tagi Dim» φλερτάρει με τη νίκη στη φετινή Eurovision.

Έχει “καρφωθεί” από την πρώτη στιγμή στην κορυφή των στοιχημάτων και πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Είναι ένα τραγούδι που ξεσηκώνει τον κόσμο, αλλά περνάει και κοινωνικά μηνύματα.

Οι στίχοι του τραγουδιού κρύβουν δυνατά μηνύματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιγράψει την Κροατία ως χώρα μετανάστευσης, καθώς όλο και περισσότεροι την εγκαταλείπουν. Το «Rim Tim Tagi Dim» ασχολείται με αυτή τη μαζική έξοδο των νέων – και τις επιπτώσεις που έχει σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους.

Όσο για τον εκκεντρικό τραγουδιστή, ο Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστός επαγγελματικά ως Baby Lasagna, είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός.

Από το 2011 έως το 2016 και από το 2018 έως το 2022, ήταν ο βασικός κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Manntra. Το 2023 αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε το πρώτο single του «IG Boi». Ακολούθησε και δεύτερο single με τίτλο «Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much».

Media Τελευταίες ειδήσεις