Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Famagusta: Το θαύμα του MEGA που καθήλωσε από το πρώτο λεπτό

Famagusta: Το θαύμα του MEGA που καθήλωσε από το πρώτο λεπτό

Μια σειρά που περίμεναν όλοι. Μια σειρά αφιερωμένη στο δράμα της Κύπρου. Η Famagusta ήρθε στους δέκτες μας το βράδυ της Κυριακής (21.01.2024) μέσα από τη συχνότητα του MEGA και κατάφερε να πετύχει κάτι που λίγες σειρές έχουν καταφέρει: ένωσε το internet με την τηλεόραση…

Το κρύο βράδυ της Κυριακής, η Famagusta και όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο άγγιξαν ψυχές και «ζέσταναν» καρδιές. Τα σχόλια στο twitter, αποθεωτικά. Τα νούμερα της τηλεθέασης το ίδιο: η σειρά του MEGA κατάφερε να κρατήσει «κολλημένους» στις οθόνες τους το 30% των τηλεθεατών, σε μια τηλεοπτική σεζόν που το νούμερο που χαρακτηρίζει ένα πρόγραμμα ως επιτυχημένο είναι το 15%.

Το τρίδυμο των επιτυχιών (Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου) αυτή τη φορά δημιούργησαν μία ιστορία εμπνευσμένη από τα πραγματικά γεγονότα της εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο και με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα, κατάφεραν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στο τηλεοπτικό κοινό, σχεδόν σε κάθε σκηνή της σειράς.

Εξαιρετική σκηνοθεσία που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το πολύ ενδιαφέρον σενάριο με τις συνεχείς εκπλήξεις και μια πλούσια παραγωγή, συνετέλεσαν σε ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, ένα σίριαλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Οι εικόνες του πρώτου επεισοδίου της σειράς μάς πλημμύρισαν με συναισθήματα, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απολαυστικά ανατριχιαστικές. Καθηλωτική η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο μιας γυναίκας – σύμβολο για την Κύπρο, της Χαρίτας Μάντολες.

Την ίδια στιγμή, η Κοραλία Καράντη πρόσφερε στους τηλεθεατές μία από τις ωραιότερες δραματικές ερμηνείες. Όλο το καστ των καταξιωμένων ηθοποιών μετέδωσε συναισθηματικά στο τηλεοπτικό κοινό την ιστορία του ξεριζωμού, 50 χρόνια μετά την τραγωδία.

Στο κομμάτι της μουσικής επένδυσης της σειράς, η εμβληματική Μαρία Φαραντούρη, έδωσε τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ» και κατάφερε να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις.

Η Famagusta είναι η διαφορετική, η ξεχωριστή σειρά της φετινής σεζόν. Το… ερώτημα απαντήθηκε πριν καν τεθεί, σχεδόν. Από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου.

Media Τελευταίες ειδήσεις