Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Masterchef 2023: MasterClass σήμερα, και ακονίζουν τα μαχαίρια για τη συνέχεια

Masterchef 2023: MasterClass σήμερα, και ακονίζουν τα μαχαίρια για τη συνέχεια

Η πρώτη εβδομάδα του MasterChef 2023 ήταν άκρως ανατρεπτική, με δοκιμασίες υψηλών ταχυτήτων, χωρίς να αφήνει περιθώρια επανάπαυσης και δείχνοντας πόσο δυνατά θα κυλήσει ο φετινός διαγωνισμός.

Πολλές οι αλλαγές αυτή τη χρονιά και οι διαγωνιζόμενοι αντιλήφθηκαν από νωρίς ότι πρέπει κάθε φορά που μαγειρεύουν στην κουζίνα του MasterChef 2023 να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό γιατί μπορεί να είναι και η τελευταία.

Έπειτα από απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες, ο Νίκος Παντατοσάκης και ο Γιάννης-Έλσον Μπεντάι αποχώρησαν οριστικά ενώ ο Γιώργος Πορφύρης κέρδισε επάξια τη θέση του στο διαγωνισμό.

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, όλοι ανυπομονούν για το πρώτο MasterClass της χρονιάς και οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, παίρνουν θέση στον μαγειρικό πάγκο για να μοιραστούν με τους διαγωνιζόμενους τις πολύτιμες γνώσεις και τα μαγειρικά τους μυστικά.

Το μάθημα ξεκινά με τον Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος με τη βοήθεια του Παναγιώτη Αυγενικού,σερβίρει ένα διαφορετικό ριζότο, δείχνοντας «επί τω έργω» στους διαγωνιζόμενους πώς ένα παραδοσιακό πιάτο μπορεί να συνδυάσει πολλές παραλλαγές και γεύσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει, ο Σωτήρης Κοντιζάς παρέα με τον Άγγελο Τσιγκάκο και η κουζίνα μυρίζει κρεμμύδι, αφού ετοιμάζει μια δημιουργική, λαχταριστή κρεμμυδόσουπα, τονίζοντας τη σωστή διαχείριση των υλικών στην κουζίνα.

Για το τέλος, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τη Στέλλα Κατσέ, θέλοντας να «γλυκάνουν» τους διαγωνιζόμενους,  φτιάχνουν βολοβάν με κρέμα passion fruit, ναμελάκα, πατισερί, butterscotch και τηγανητό τουίλ.

Η πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα του MasterChef 2023 ολοκληρώνεται με χρήσιμες πληροφορίες από τους κριτές και η καινούρια εβδομάδα υπόσχεται ακόμα πιο δυνατές στιγμές και συγκινήσεις!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις