Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Netflix: 9 ταινίες κατασκοπείας που πρέπει να παρακολουθήσετε

Netflix: 9 ταινίες κατασκοπείας που πρέπει να παρακολουθήσετε

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άντρας σε αυτό τον πλανήτη, ή τουλάχιστον όποιον γνωρίζουμε εμείς, που να μην του αρέσουν οι κατασκοπικές ταινίες. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει άλλωστε το κορυφαίο franchise κατασκοπικών ταινιών του Ιαν Φλέμινγκ, James Bond.

Από τα κατασκοπευτικα θρίλερ για τους Ναζί της δεκαετίας του 1940 έως τις ταινίες James Bond και τα σημερινά blockbusters υψηλής τεχνολογίας, οι κατασκοπικές ταινίες ήταν πάντα δημοφιλείς στο κοινό παγκοσμίως, καθώς ήταν γεμάτες δράση, μυστήριο και πλούσια εφέ.

Ενώ ο James Bond είναι ο πιο γνωστός κινηματογραφικός κατάσκοπος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ταινίες που ήταν περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα, όπως “Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο” (1963) που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του πρώην Βετρανού πράκτορα, Τζον Λε Καρέ, ο οποίος ήταν και μετρ του είδους.

Υπάρχουν αμέτρητες κατασκοπευτικές ταινίες για να επιλέξει κανείς, εμείς ωστοσο σήμερα θα σας παρουσιάσουμε αυτές που είναι διαθέσιμες αυτή την στιγμή στο Neftlix.

Αν λοιπον είστε φαν αυτού του είδους, οι παρακάτω ταινίες είναι για εσάς.

Επιχείρηση: Argo

H “Επιχείρηση: Argo” είναι αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ. Eίναι ελαφρώς βασισμένο στις εμπειρίες του πρώην πράκτορα της CIA, Τόνι Μέντεζ, για τη διάσωση έξι Αμερικανών διπλωματών από την Τεχεράνη του Ιράν κατά τη διάρκεια της Κρίσης των ομήρων στο Ιράν το 1979. Την παραγωγή ανέλαβε ο Άφλεκ μαζί με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Γκραντ Χίσλοβ. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν και Τζον Γκούντμαν.

Παιχνίδι Κατασκόπων

Το “Παιχνίδι Κατασκόπων” είναι μια ταινία του 2001 σχετικά με έναν βετεράνο πράκτορα της CIA, ο οποίος έχει μόλις 24 ώρες για να σώσει ένα νεαρό πράκτορα που εκπαίδευσε ο ίδιος και που συνελήφθη από τους Κινέζους σε μη εγκεκριμένη από την υπηρεσία αποστολή. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Τόνι Σκοτ και πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Νέιθαν Μιούιρ) και Μπραντ Πιτ (Τομ Μπίσοπ).

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις