Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

The Hunger Games: Οι ταινίες «Αγώνες Πείνας» διαθέσιμες στο ERTFLIX

The Hunger Games: Οι ταινίες «Αγώνες Πείνας» διαθέσιμες στο ERTFLIX

Αν δεν χορτάσατε Τζένιφερ Λόρενς ως Κάτνις Έβερντιν, οι «Αγώνες Πείνας» (The Hunger Games) επιστρέφουν στο ERTFLIX, για συνεχόμενη θέαση.

Η κινηματογραφική τετραλογία, που βασίστηκε στα νεανικά μπεστ σέλερ της Σουζάν Κόλινς, θα βρίσκεται στη διάθεσή σας μέχρι να κοπάσουν οι καλοκαιρινές ζέστες.

Ένας μαραθώνιος γεμάτος περιπέτεια, νεανικούς έρωτες και επανάσταση σε μια δυστοπική Αμερική στον όποιο παρελαύνουν αστέρες του Χόλυγουντ, όπως ο Λίαμ Χέμσγουρθ, ο Τζος Χάτσινσον, ο Γούντι Χάρλεσον, η Ελίζαμπεθ Μπανκς, ο Στάνλεϊ Τούτσι, ο αείμνηστος Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ο θρυλικός Ντόναλντ Σάδερλαντ, ενώ στην πορεία εμφανίζονται, μεταξύ άλλων και οι Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Ντόρμερ, Τζέφρι Ράιτ, Τζένα Μαλόουν, Μαχερσάλα Αλί και πολλοί ακόμη αστέρες σε μικρότερους ρόλους.

«Αγώνες Πείνας» (The Hunger Games, 2012)

Από τα ερείπια μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, που κάποτε ήταν γνωστή ως Βόρεια Αμερική, έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ. Η κυβέρνηση της Πάνεμ διεξάγει εδώ και δεκαετίες τους ετήσιους Αγώνες Πείνας, κατά τους οποίους επιλέγει τυχαία ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μεταξύ 12 και 18 ετών, από καθεμιά από τις δώδεκα φτωχές και αποκλεισμένες μεταξύ τους επαρχίες, που ελέγχει η ηγεμονεύουσα επαρχία Κάπιτολ. Τα 24 παιδιά καλούνται να δώσουν μεταξύ τους μία μάχη στο δάσος, από το οποίο μόνο ένα μπορεί να βγει ζωντανό.

Ο θεσμός μεταδίδεται πανεθνικά και ζωντανά από την τηλεόραση, ως μέσο επίδειξης δύναμης και τιμωρίας των υπηκόων για μία αποτυχημένη εξέγερση που κάποτε επιχείρησαν. Όταν η κλήρωση φέρνει την αδελφή της ως υποψήφια για τους φετινούς αγώνες, η θαρραλέα δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν θα αναλάβει εθελοντικά να πάει στη θέση της. Αν και δεν επιδιώκει τη νίκη, θα αναγκαστεί να τη διεκδικήσει για να επιβιώσει. Η πραγματική μάχη, όμως, θα δοθεί ανάμεσα στα τρομερά διλήμματα που θα προκύψουν: επιβίωση ή ανθρωπιά, αγάπη ή έρωτας;

«Αγώνες Πείνας: Φωτιά» (The Hunger Games: Catching Fire, 2013)

Η Κάτνις καταφέρνει να επιβιώσει στους 74ους Αγώνες Πείνας και επιστρέφει νικήτρια στην πατρίδα της μαζί με τον συμπαίκτη της, Πίτα. Τώρα, οι δύο τους πρέπει να φύγουν από τα σπίτια και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν την «Περιοδεία της Νίκης» σε όλες τις περιφέρειες της Πάνεμ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει, μια μικρή σπίθα αρκεί για να ξεσπάσει επανάσταση σε όλες τις περιφέρειες. Παρ’ όλα αυτά, η Κάπιτολ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και όλοι με αρχηγό τον πρόεδρο Σνόου ετοιμάζονται για τους 75ους Αγώνες Πείνας, τους Αγώνες που θα αλλάξουν την Πάνεμ για πάντα.

«Αγώνες Πείνας: Επανάσταση – Μέρος Ι» (The Hunger Games: Mockinjay – Part 1, 2014)

Το παγκόσμιο φαινόμενο των Αγώνων Πείνας, συνεχίζει να πυροδοτεί τον κόσμο με το The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος Ι, που βρίσκει την Κάτνις στην Περιοχή 13, αμέσως μετά την κατάρρευση των Αγώνων. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν και τις συμβουλές των στενών της φίλων, η Κάτνις ανοίγει τα φτερά της για να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος με το θάρρος της.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φράνσις Λόρενς, σε σενάριο των Πίτερ Κρεγκ και Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς «Κοτσυφόκισσα». Το μυθιστόρημα, το τρίτο σε σειρά της τριλογίας, έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

«Αγώνες Πείνας: Επανάσταση – Μέρος ΙΙ» (The Hunger Games: Mockinjay – Part 2, 2015)

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, φέρνει το κινηματογραφικό φαινόμενο των Αγώνων Πείνας στο επικό φινάλε τους. Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13, κι ανήμπορη να προσεγγίσει τον Πίτα, παρακολουθεί ολόκληρη την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο.

Παρόλο που δέχτηκε να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει πια ότι δεν αρκεί αυτός ο ρόλος της για να γυρίσει το κλίμα απέναντι στην Κάπιτολ. Μαζί με το Γκέιλ, τον απρόβλεπτο πια Πίτα, τον Φίνικ και την «Ομάδα 451», θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ, με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Σνόου.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις