Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Δεν κάνουμε επανάσταση με τριχωτές μασχάλες – Τι «απαντούν» ΝΔ, Dove και Veet (vid)

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Δεν κάνουμε επανάσταση με τριχωτές μασχάλες – Τι «απαντούν» ΝΔ, Dove και Veet (vid)

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς. Η γνωστή περσόνα του Twitter ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο έδωσε κάποιους δικούς της ορισμούς για το «φυσιολογικό» και την «ομορφιά», που όπως φαίνεται δεν συμμερίζονται και πολλοί… 

Η κ. Λατινοπούλου στο βίντεό της εκφράζει την αντίθεσή της με το κίνημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και θέλει τον κάθε άνθρωπο να κυκλοφορεί με ότι ρούχα θέλει και τις γυναίκες να φωτογραφίζονται με τις ατέλειές τους είτε αξύριστες χωρίς ενοχές. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Το πρωί της Τετάρτης (2/6) η κ. Λατινοπούλου κλήθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις δηλώσεις της. «Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα» ανέφερε. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό».

Click4more: Ελένη Φουρέιρα: Απαντάει στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, μετά τις προκλητικές δηλώσεις της

Παραδέχθηκε μάλιστα πως αν έλεγε ότι έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις της, δεν θα ήταν αλήθεια. «Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν λίγο περισσότερο επεξηγηματική. Κάποια πράγματα τα οποία είπα έχουν παρεξηγηθεί κι έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια μου» είπε χαρακτηριστικά. 

Εξήγησε δε ότι οι δηλώσεις αυτές, που προκάλεσαν αντιδράσεις, δεν γίνονται για λόγους καριέρας, αλλά γιατί οι κινήσεις αυτές των γυναικών αποπροσανατολίζουν από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. «Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπα, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη» κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Θέμα και… στη Βουλή η κ. Λατινοπούλου

Οι δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου, η οποία είχε πολιτευτεί με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δεν έμειναν όμως στα social media και έφθασαν μέχρι την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα ισότητας. Το θέμα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να απομονώσουν τέτοιου είδους απόψεις.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, προχώρησε στην αποδοκιμασία αυτών των συμπεριφορών. «Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Συρεγγέλα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννας Καραμανλή. «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής. 

Dove και Veet «απαντούν» για τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς

Στις δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου φρόντισαν όμως να απατήσουν και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς, η Dove και η Veet. 

«Στο δικό σου σώμα και τη δική σου ομορφιά δεν υπάρχουν “πρέπει” και επιταγές. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ» αναφέρει η Dove. Και προσθέτει: «Με τρίχες, χωρίς τρίχες, με ερεθισμούς, με σημάδια. Με κυτταρίτιδα, με ραγάδες, με περισσότερα ή με λιγότερα κιλά. Γυμνασμένη, αγύμναστη. Δεν έχει σημασία. Δικό σου σώμα, δική σου επιλογή».

Δείτε την ανάρτηση:

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και η Veet που ειδικεύεται στα προϊόντα αποτρίχωσης. «Για μας είσαι “στην τρίχα” όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου!” ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτηση social media, ενώ επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα με το μήνυμα “Αποτρίχωση ή τριχοφυΐα; Δεν μας πέφτει λόγος. Η επιλογή είναι δική σου».

Δείτε την ανάρτηση:

Media Τελευταίες ειδήσεις