Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Άκης Πετρετζίκης: «Δεν έχει καμία σχέση το αν είσαι καλός σεφ, με το αν είσαι ευτραφής ή αδύνατος!

Άκης Πετρετζίκης: «Δεν έχει καμία σχέση το αν είσαι καλός σεφ, με το αν είσαι ευτραφής ή αδύνατος!

Πριν από πέντε χρόνια έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κερδίζοντας τον τίτλο του “πρώτου έλληνα Master Chef” στο ριάλιτι μαγειρικής του MEGA.

Στη συνέχεια ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε τη στήλη μαγειρικής στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού της Μεσογείων, ενώ τη φετινή σεζόν παρουσιάζει δύο εκπομπές, τις “Κάν’ το όπως ο Άκης” και “Ιστορίες από τη λίστα”. Όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας έχουν γραφτεί πολλά για τον νεαρό σεφ, αλλά είναι εμφανές ότι ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους και για την προσωπική του ζωή, εστιάζοντας μόνο στα περί της εργασίας του αποφεύγοντας τα… μαγειρέματα της σόου μπιζ. Πριν από έναν μήνα περίπου όμως, στην παρουσίαση του βιβλίου του “Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις” σε σχόλια που του έκαναν για την εξωτερική του εμφάνιση είπε «το ότι είμαι αδύνατος είναι πολύ φυσιολογικό. Αν πιάσεις στο google και ψάξεις τους 20 καλύτερους μάγειρες του κόσμου, δεν θα βρεις ποτέ μάγειρα που έχει παραπάνω κιλά», με αποτέλεσμα κάποιοι να του το “χρεώσουν” ως “επίθεση” σε συναδέλφους του. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Χατζηγεωργίου για το περιοδικό “Down Town Κύπρου” ο γνωστός σεφ ξεκαθαρίζει τα πράγματα λέγοντας πως «Δεν έχει καμία σχέση το αν είσαι καλός σεφ, με το αν είσαι ευτραφής ή αδύνατος! Ρωτήθηκα σε φάση αμφισβήτησης και αμυνόμενος, του τύπου “δεν δοκιμάζεις αυτά που φτιάχνεις;”. Ωστόσο, εγώ στις δηλώσεις μου δεν ονόμασα κανέναν, δεν έριξα καμία “σπόντα” και δεν θα το έκανα ποτέ! Για 5 χρόνια δεν κατονόμασα ποτέ κανέναν συνάδελφό μου! Και ούτε θα το κάνω στο μέλλον! Λυπάμαι πολύ αν κάποιοι θίχτηκαν με αυτή τη δήλωση, αλλά αν έβλεπαν ολόκληρη τη συνέντευξη μου και με ήξεραν ως άνθρωπο, θα καταλάβαιναν πως δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Δεν είναι έτσι ο χαρακτήρας μου». Στην ερώτηση μάλιστα του Γιάννη Χατζηγεωργίου αν αισθάνεται έντονο ανταγωνισμό από συναδέλφους του και αν νιώθει πως κάποιοι δεν χάρηκαν ιδιαίτερα από την επιτυχία και τη μεγάλη του αναγνωρισιμότητα ο Άκης ξεκαθαρίζει πως «Δεν ασχολούμαι μ’ αυτά! Όλα αυτά είναι φθορά και ξεφεύγεις στο τέλος από το στόχο σου. Το μόνο που με απασχολεί είναι η δουλειά μου και να είμαι καλός σ’ αυτήν. Τα γύρω-γύρω δεν με νοιάζουν».

 

Στην ίδια συνέντευξη για το περιοδικό “Down Town Κύπρου” ο Άκης δεν διστάζει να αποκαλύψει και τη μεγάλη του… αποτυχία που δεν είναι άλλη από τα κεφτεδάκια της γιαγιάς του. «Προσπάθησα πολλές φορές να φέρω σ’ αυτά τη γεύση που είχαν στην παιδική μου ηλικία, να “τρυπήσουν” τη μύτη μου και να “διαλύσουν” την όσφρηση μου, όπως συνέβαινε τότε. Δεν τα κατάφερα ποτέ! Αν και εκείνη μου έδωσε τη συνταγή και την ακολούθησα πιστά, αν και μου εξήγησε όλα τα “μυστικά”. Ποτέ, όμως, δεν ήταν ίδια με τα δικά της. Αυτή θα είναι πάντα η μεγαλύτερη μου αποτυχία. Ίσως, όμως, και το πιο μεγάλο μου στοίχημα για το μέλλον…» ομολογεί, ενώ αποφεύγει για ακόμα μία φορά να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, αποδεικνύοντας ότι τον ενδιαφέρει να προβάλει τη δουλειά του και όχι να… μαγειρεύει άλλα θέματα για να παραμένει στο χώρο της σόου μπιζ!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε