Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αλέκος Συσσοβίτης: «Ένιωσα δικαίωση ως γιος οικοδόμου που έπαιξα στην Επίδαυρο»

Αλέκος Συσσοβίτης: «Ένιωσα δικαίωση ως γιος οικοδόμου που έπαιξα στην Επίδαυρο»

Για την ανεργία, την οικοδομή, το θέατρο, την τηλεόραση, μίλησε ο Αλέκος Συσσοβίτης που σήμερα (10.01.2023) κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 στην ΕΡΤ.

Η οικοδομή ήταν καθεστώς στην οικογένειά του, είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν περιέγραψε πως ένιωσε όταν έπαιξε στην Επίδαυρο.

«Υποστήριζα την ομάδα του Άρη απλώς πουλούσα φελιζόλ έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ήμουν 11 χρονών και πούλαγα φενιζόλ έξω από το γήπεδο.

Τα παίρναμε από την οικοδομή του θείου μου, βγάζαμε μια δραχμή σε όλη την εβδομάδα και αυτά ήταν τα κουλούρια μας, με αυτά ζούσαμε.

Εγώ με τον ξάδερφό μου ψάχναμε τρόπους να βγάλουμε λεφτά, δεν θέλαμε να πάρουμε από τους γονείς μας», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

 

 

Στη συνέχεια ο εξομολογήθηκε: «Όταν βγαίνεις στην Επίδαυρο τελειώνουν όλα. Πέρυσι στην Επίδαυρο που ήμουν στο τέλος της παράστασης, ήμουν εγώ μαζί με άλλους 3 ηθοποιούς, αγκαλιαστήκαμε και είπαμε είμαστε τρία παιδιά οικοδόμων και ενός φούρναρη.

Το λέω και τρέμω, είναι τρομερά συγκινητική σκηνή που κάποια άνθρωποι κατάφεραν να φθάσουν εκεί, να συγκινήσουν, να κάνουν καλά τη δουλειά τους και μετά όλα αυτό να τους δικαιώσει.

Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που υπήρξαν γονείς από πίσω να τους στηρίξουν. Όταν τελειώσαμε την περιοδεία κλαίγαμε όλοι σαν μωρά παιδιά, ολόκληροι άνδρες».

 

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για τους νέους, που δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα, όπως έκανε ο ίδιος και άλλοι.

«Μιλάμε για ανεργία κι εγώ που έχω το Faust και ψάχνω κόσμο να δουλέψει, πραγματικά δεν βρίσκω παιδιά να δουλέψουν. Ζούμε σε άλλες εποχές.

Η τεχνολογία και το ίντερνετ άλλαξαν τα πάντα. Ο κόσμος είναι σε έναν αυτισμό, κάθεται σε ένα κινητό, είναι αμήχανος και σε ένα τέλμα και βούρκο και παρόλα αυτά δεν δραστηριοποιείται, δεν πάει να δουλέψει. Προτιμούν να είναι 25% άνεργοι, παρά να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν.

Το γνωρίζουμε και παράλληλα ακούς νέους ανθρώπους να λένε δεν έχω δουλειά. Γιατί δεν έχεις δουλειά; Δούλεψε, βγες, ψάξε, κάνε και δείξε.

Βλέπω κι άλλα νέα παιδιά που είναι δουλευταράδες κι αυτό τους σώνει. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι το 90% της επιτυχίας είναι η δουλειά, δεν είναι το ταλέντο» τόνισε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Media Τελευταίες ειδήσεις