Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αλέκος Συσσοβίτης: Όταν έχεις έναν άνθρωπο με ψυχικά προβλήματα στο σπίτι, είναι πάρα πολύ δύσκολο

Αλέκος Συσσοβίτης: Όταν έχεις έναν άνθρωπο με ψυχικά προβλήματα στο σπίτι, είναι πάρα πολύ δύσκολο

“Σαφέστατα η μάνα μου φρόντιζε εμένα αλλά ζητούσε ταυτόχρονα και μία συναισθηματική στήριξη” ανέφερε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Στο πλατό του Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν ήταν καλεσμένος ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του.

«Αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ. Όταν έχεις έναν άνθρωπο με ψυχικά προβλήματα στο σπίτι, για τους άλλους είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και μεγάλο μάθημα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

«Το αδιέξοδο είναι όταν καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι μία παθογένεια που όσο κι αν δουλέψει κανείς, αν δεν έχει τα εχέγγυα, μία παιδεία, να μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να πάει παραπέρα, να μάθει πώς πραγματικά μπορεί να διαβάσει τον εαυτό του, να δει τα αρνητικά σημεία του, να τα αποδεχθεί και να συμβιβαστεί με αυτά… ταλαιπωρεί και τον εαυτό του και τον περίγυρο», προσθέτει.

«Έχει να κάνει και με την οικονομία μίας οικογένειας. Όταν τρέχει πίσω από τους γιατρούς στο ΙΚΑ και αυτοί έχουν να δουν 1.500 περιπτώσεις, με ποιον θα ασχοληθούν ουσιαστικά;

Οπότε ξεκινάνε μία αγωγή, βοηθούν τα φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και η ψυχανάλυση είναι πολύ σημαντική», σημειώνει στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Εγώ ήμουν καθημερινά κοντά της στους γιατρούς και από πολύ μικρή ηλικία… 5, 6, 7, 8, 10. Ήμουν το αποκούμπι της, ήταν φυσιολογικό να με έχει κοντά της.

Ήθελε ένα στήριγμα. Σαφέστατα η μάνα μου φρόντιζε εμένα αλλά ζητούσε ταυτόχρονα και μία συναισθηματική στήριξη», τόνισε κλείνοντας το θέμα ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Media Τελευταίες ειδήσεις