Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ανατροπή στην τηλεθέαση των σταθμών – Τους πάνω… κάτω έφερε το «Survivor»!

Ανατροπή στην τηλεθέαση των σταθμών – Τους πάνω… κάτω έφερε το «Survivor»!

Μεγάλες αλλαγές σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, στην κατάταξη των τηλεοπτικών σταθμών βάσει των επιδόσεών τους στη «μάχη» της τηλεθέασης.

Στην κορυφή της κατάταξης στο γενικό σύνολο βρέθηκε πάλι ο ΑΝΤ1 αλλά αμέσως μετά, στη δεύτερη θέση, πέρασε ο ΣΚΑΪ που τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και… σκαρφαλώνει απότομα, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του. Έτσι λοιπόν τον Φεβρουάριο ξεπέρασε έναν ακόμα, τον ALPHA και με μικρή διαφορά (μόλις 0,1) τον έριξε στην τρίτη θέση. Ωστόσο, παρατηρώντας τις επιδόσεις των σταθμών στο «δυναμικό κοινό» παρατηρούμε ότι το κανάλι της Κάντζας συνεχίζει και… αντιστέκεται, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Αναλυτικά λοιπόν οι επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον Φεβρουάριο του 2017 στους πίνακες τηλεθέασης είναι οι εξής:

Τηλεοπτικός σταθμός Μέσος όρος %
Γενικό Σύνολο
Φεβρουάριος 2017
Μέσος όρος %
Δυναμικό Κοινό
Φεβρουάριος 2017
ANT1 17,5 15,2
ΣΚΑΪ 14,3 12,7
ALPHA 14,2 14,4
STAR 10,4 11,4
MEGA 8,2 11,7
EPSILON 7,3 4,0
ΕΡΤ1 4,8 2,5
ΕΡΤ2 3,0 2,0

Είναι σαφές ότι το  απότομο «σκαρφάλωμα» του ΣΚΑΪ οφείλεται σε δύο προγράμματα, το «Voice» και κυρίως το «Survivor» που από τα μέσα Φεβρουαρίου σημειώνει καθημερινά υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προβάλλεται έως τον Ιούνιο έχει σημάνει συναγερμός σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να μην χάσουν κι άλλο μερίδιο τηλεθέασης, αλλά και διαφημιστικής πίτας, βεβαίως βεβαίως…!

Τέλος, αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το MEGA μετά από έναν και χρόνο που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη λειτουργία του βρέθηκε πλέον στην πέμπτη θέση της τηλεθέασης στο γενικό σύνολο και τέταρτο σε σχέση με το δυναμικό κοινό. Με τις προσπάθειες των απλήρωτων εργαζομένων ο σταθμός της Μεσογείων παραμένει στην πρίζα, αλλά μετρώντας συνεχώς απώλειες και ζημιές που ίσως είναι δύσκολο μετά να αποκατασταθούν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε