Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Έπαθα σηψαιμία, δύο φορές σχεδόν… αναχώρησα και με επανέφεραν

Ανδρέας Μικρούτσικος: Έπαθα σηψαιμία, δύο φορές σχεδόν… αναχώρησα και με επανέφεραν

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και το πως κατάφερε να βγει νικητής μίλησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο ΟΚ! και στη Σόνια Καζόνι.

Σε βλέπω στα καλύτερά σου σαν να μην πέρασες ποτέ αυτή τη δύσκολη περιπέτεια υγείας που σε κράτησε τρεις ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Από έναν επίμονο πυρετό. Με τους πυρετούς ήμουν εξοικειωμένος από μικρό παιδί γιατί πάθαινα συχνά αμυγδαλίτιδες.

Όμως αυτός ο πυρετός ήταν διαφορετικός γιατί τον ακολουθούσε ένας τρόμος. Έτρεμα. Δεν ήταν υψηλός αλλά είχα ρίγη και είχα τρέμουλο κι οι γιατροί μου είπαν να πάω αμέσως στο νοσοκομείο.

Στην αρχή φάνηκε σαν ουρολοίμωξη αλλά μετά από τις εξετάσεις αποδείχτηκε πως είχα μια σειρά από καρκίνους στην ουροδόχο κύστη, στον προστάτη. Έκανε ένα πρώτο, απλό χειρουργείο, όπου αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πιο σύνθετο και μετά χρειάστηκε να κάνω και το δεύτερο.

Και τα δύο χειρουργεία πήγαν καλά. Και μέχρι σήμερα δεν είχα αναφέρει καθόλου τον καρκίνο γιατί αυτά που με απασχόλησαν ήταν άλλα.

Γιατί μέσα στο νοσοκομείο έπαθα σηψαιμία. Εκεί, λοιπόν, έδωσα μάχη. Δεν έπεφτε ο πυρετός, είχα παραισθήσεις, έβλεπα τοίχους να άρχονται καταπάνω μου, μου χορηγούσαν αντιβιώσεις για να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός.

Όταν συνήλθα, μου είπαν ότι πέρασα, τρία στάδια με τρία διαφορετικά μικρόβια, η περίπτωσή μου ήταν διδακτορικό στη σηψαιμία. Δύο φορές σχεδόν…. αναχώρησα και με επανέφεραν. Τη δεύτερη χρειάστηκε να διασωληνωθώ στην εντατική.

Media Τελευταίες ειδήσεις