Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΑΝΤ1 εναντίον ALPHA: η «μάχη» της τηλεθέασης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρώτη του… εμφάνιση έκανε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 7 το απόγευμα μετά την απόφαση που πήραν στο κανάλι του Αμαρουσίου να «μετακομίσουν» τη μετάδοσή του κατά μία ώρα νωρίτερα από αυτήν που έβγαινε στον αέρα.

Έτσι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 άφησε τη «μάχη» με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του MEGA και του STAR στις 8 και αναμετρήθηκε με αυτό του ALPHA που τα τελευταία χρόνια έβγαινε μόνο του στις 7. Το αποτέλεσμα ήταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 να σημειώσει 15% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 16,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ το δελτίο του ALPHA πέρασε μπροστά στο γενικό σύνολο με 15,8%, αλλά έχασε στο δυναμικό κοινό σημειώνοντας 14,6%.

Αξιοσημείωτο όμως είναι και το αποτέλεσμα της «μάχης» των κεντρικών δελτίων που παραμένουν στις 8, με το MEGA να σημειώνει 14,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και ξεπερνώντας ελάχιστα αυτό του STAR που έκανε 14,3%, αλλά βρέθηκε μπροστά στο δυναμικό κοινό σημειώνοντας 15,6% έναντι 14% μέσο όρο που έκανε το MEGA.

Συμπέρασμα; Η «μετακόμιση» του δελτίου ειδήσεων ωφέλησε τον ΑΝΤ1 καθώς έδωσε σκληρή μάχη με το δελτίο του ALPHA, ενώ η σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» που ακολούθησε σημείωσε 27,9% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 20,2% στο δυναμικό κοινό, έναντι της εκπομπής «Κάτι ψήνεται» του ALPHA που σημείωσε 17,3% και 23,6%, αντίστοιχα. Επίσης είναι αξιοσημείωτη η πτώση του δελτίου ειδήσεων του MEGA που όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους τηλεθεατές στη συχνότητά του αλλά δίνει μάχη για να κερδίσει και το δελτίο του STAR που βρίσκεται απέναντί του.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι τις επόμενες ημέρες τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen για τη συγκεκριμένη ζώνη ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε