Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΑΝΤ1: Σταμάτησαν τις απολύσεις και κάνουν 20% μειώσεις μισθών!

ΑΝΤ1: Σταμάτησαν τις απολύσεις και κάνουν 20% μειώσεις μισθών!

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις ομαδικές απολύσεις από τον Όμιλο ΑΝΤ1 η διοίκηση είπε ότι δεν θα υπάρξει καινούργιο τσουνάμι απολύσεων.

Τώρα όμως η διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε περικοπές μισθών 20% σε όλους. Οι εργαζόμενοι λοιπόν καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις τετράμηνης διάρκειας που θα ισχύουν για το τελευταίο τετράμηνο του 2015. Αν υπολογιστούν  προηγούμενες περικοπές που έχουν φτάσει έως και το 30% έως σήμερα τότε εύκολα κάποιος συμπεραίνει ότι εργαζόμενοι μέσα σε έναν χρόνο έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά 50%!

Αξίζει δε να σημειώσω ότι οι νέες περικοπές, συνυπολογίζοντας και το δώρο Χριστουγέννων είναι ίσοι με έναν μισθό αυτούς τους μήνες που θα ισχύσει η νέα περικοπή. Η διοίκηση μάλιστα του Ομίλου φαίνεται αδιαπραγμάτευτη στην απόφασή της αυτή και περιμένει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ενώ όμως αρκετοί από αυτούς φοβούνται ότι η περικοπή δεν θα είναι μόνο για τους 4 αυτούς μήνες, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2015 και δεν θα συνεχιστεί και την καινούργια χρονιά.

Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι στελέχη του Ομίλου λένε ότι πρόκειται για κερδοφόρα επιχείρηση που… αναγκάζεται όμως να λάβει αυτά τα μέτρα! Ανάμεσα πάντως στους εργαζομένους υπάρχουν αρκετοί που αρνούνται να υπογράψουν τις νέες αυτές περικοπές και όπως φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις στο κανάλι του Αμαρουσίου…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε