Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζεται η κόντρα στελεχών της κυβέρνησης με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Προχθές μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, έκανε λόγο για διαφορετικό –σήμερα σε σχέση με το παρελθόν- τρόπο αντιμετώπισης φαινομένων βίας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπονοώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει ανοικτή προτροπή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε βιαιοπραγίες. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «Θέλω να πω ευθύτατα -διότι αρκετοί εξ ημών και το ’11 και το ’12, το ’13 ήμασταν και εδώ και έξω από εδώ και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και δεν έχουμε διχογνωμία στα γεγονότα- ότι σε γεγονότα που συνέβησαν σε προηγούμενες περιόδους σε σχέση με άλλα κόμματα, με τα γραφεία τους, τα στελέχη τους κ.λπ., υπήρχε ένα στοιχείο σαφέστατα αποτρεπτικό, καταγγελτικό και στηλίτευσής τους απ’ όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνη την εποχή, αν θυμάστε, μερικές φορές μάλιστα –αλλά αυτό δεν πειράζει, όταν πρόκειται για πράξεις βίας- καθ’ υπερβολή. Ενώ αντίθετα υπάρχει μια ειδοποιός, ποιοτική διαφορά, ότι αυτές τις εβδομάδες υπάρχει ανοιχτή προτροπή, χωρίς ψυχραιμία, χωρίς ανοχή, στο τι γίνεται σε αυτά τα γραφεία και σε αυτές τις επιθέσεις που δέχονται στελέχη και το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις και δεν έχουν υπάρξει επεισόδια είναι προφανές ότι οφείλεται σε ψυχραιμία που έχει επιδειχθεί ενδεχομένως απ’ όλες τις πλευρές ή και στη στηλίτευση από τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων ή και στην τύχη. Πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να υπάρχουν εδώ ομιλίες που εξισώνουν καταστάσεις οι οποίες είναι ποιοτικά –επαναλαμβάνω- διαφορετικές…»!

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΙΤΗΣΕΕ που καλούν τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κατονομάσει τα κανάλια για τα οποία μιλά, τονίζοντας πως «Αν δεν απαντήσει, προσδιορίζοντας σαφώς για ποιους μιλά, αποδεικνύει ότι κι ο ίδιος είναι θιασώτης της προσφιλούς τακτικής της Κυβέρνησης, αυτής της λάσπης στον ανεμιστήρα, της μισής αλήθειας και της δημιουργίας φανταστικών εχθρών, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βήμα της Βουλής για να επιτύχει τους σκοπούς του».

Προς το παρόν ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις και εξηγήσεις και όπως φαίνεται τα όσα υποστήριξε θα μείνουν… ατεκμηρίωτα στα πρακτικά της Βουλής…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε