Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η ιστορία του Άλκη δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η ιστορία του Άλκη δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου μαζί με τον Κώστα Καντούρη ήταν οι δυο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που «σήκωσαν το βάρος» της πρώτης συνέντευξης των γονιών του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του παιδιού τους.

«Η ιστορία του Άλκη δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ». Με αυτές τις λέξεις, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook, έδειξε πόσο συγκλόνισαν και την ίδια τα όσα άκουσε από τους γονείς του Άλκη Καμπανού. Του 19χρονου παιδιού που έπεσε θύμα δολοφονίας την 1η Φεβρουαρίου 2022, στου Χαριλάου.

Η συνέντευξη της Μελίνας Κακουλίδου και του Αριστείδη Καμπανού στην ΕΡΤ μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (03.08.2023) και συγκλόνισε τους πάντες.

Ήταν η πρώτη μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκαν ομόφωνα 12 νεαροί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

 

«Ένα παιδί δοτικό γεμάτο από αγάπη. Ο Άλκης, μέσα από τα λόγια των γονιών του, στην πρώτη τους συνέντευξη μετά τη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους. Μια δημοσιογραφική αποστολή στη Βέροια μαζί με τον Κώστα Καντούρη, που μας αποκαλύπτει όσα έγιναν πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης την 1/2/2022.Το μήνυμα είναι ένα. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», είχε γράψει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη.

 

Η συνέντευξη

Η Μελίνα Κακουλίδου και ο Αριστείδης Καμπανός υποδέχτηκαν την ΕΡΤ, την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Κώστα Καντούρη στο σπίτι τους στη Βέροια.

20 ημέρες πριν τη δολοφονία του, ο 19χρονος Άλκης πήγαινε στη φιλοζωική της Θεσσαλονίκης για να υιοθετήσει μια γάτα. «Ένα παιδί… δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχουν λόγια. Σεβόταν τους πάντες. Ήθελε από πολύ καιρό να πάρει μια γατούλα και τώρα που κατέβηκε Θεσσαλονίκη βρήκε μια φιλοζωική και πήρε μια . Μας την έστειλε φωτογραφίες και ρωτούσε τους φίλους του τι πρέπει να κάνει για να νιώσει η γατούλα άνετα», είπε η μητέρα του.

«Ο Άλκης ακόμη και τώρα που επαναφέρω τις μνήμες ήταν ένας πραγματικός άγγελος, ένα παιδί γεμάτο χαρά, γεμάτο φως. Ένα παιδί αγνό, άδολο. Πάντοτε χαρούμενος και πάντοτε χαμογελαστός. Ήταν φίλος με όλα τα παιδιά, σε όσα σχολεία κι αν άλλαξε. Παντού δημιουργούσε φιλίες, κρατούσε τις φιλίες του, τις παρέες του. Ήμασταν και είμαστε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Γεμάτος αγάπη απέναντι στους γονείς του, στην αδερφή του, στους φίλους του. Ήξερε να δίνει».

Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη, τα πράγματά του είναι στο πατρικό του στη Βέροια. Οι σημειώσεις για τα μαθήματά του στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου φοιτούσε είναι ακουμπισμένες με ευλάβεια από τους γονείς του στο γραφείο του. Όπως ακριβώς τα άφησε λίγο προτού βγει για την τελευταία του βόλτα. Ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από το διάβασμα γιατί την επόμενη μέρα έδινε εξετάσεις.

«Όταν πήγα να μαζέψω τα πράγματα, καταλαβαίνετε τώρα… είχε αφήσει τις σημειώσεις του γιατί την επόμενη μέρα έδινε μάθημα. Τα μάζεψα και τα έφερα εδώ πέρα στο γραφείο της Βέροιας».

«Εδώ είναι μερικές στιγμές του Άλκη όταν ήταν πιο μικρός» λέει η μητέρα του, δείχνοντας παιδικές του φωτογραφίες και μηνύματα του κόσμου στη μνήμη του.

 

«Τα μηνύματα που δεχθήκαμε από όλο τον κόσμο και είναι τόσα πολλά που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε λίγα από αυτά εδώ πέρα. Μακάρι να είχαμε έναν τεράστιο χώρο να τα απλώσω όλα. Καλό είναι να τα βλέπουν. Να τα βλέπει ο κόσμος, να τα βλέπουν τα παιδιά κυρίως, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ότι η βία οδηγεί σε λάθος δρόμους, σε λάθος ατραπούς», είπε ο πατέρας του.

Media Τελευταίες ειδήσεις