Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αποφασίζομεν και… μαυρίσομεν!

Αποφασίζομεν και… μαυρίσομεν!

Κουβεντιαζόταν, συζητιόταν, σχολιαζόταν, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει πραγματικότητα. Κι όμως, η τρικομματική τότε κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ. Στο άκουσμα της είδησης υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Οι μεν εργαζόμενοι πάγωσαν και προσπαθούσαν να δουν τι τους ξημερώνει, ενώ στα αυτιά τους ηχούσε ακόμα ο χαρακτηρισμός «ιερές αγελάδες» του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου και παλαιότερου συναδέλφου τους στην κρατική τηλεόραση Σίμου Κεδίκογλου.

Ο πρώην συνάδερφός τους δημοσιογράφος ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Αποφασίζομεν και… μαυρίσομεν, ρίχνοντας «μαύρο» όχι σε μία συχνότητα, αλλά στη Δημοκρατία!

Το προαύλιο της ΕΡΤ γέμισε κόσμο, δόθηκαν συναυλίες συμπαράστασης, έξω από το ραδιομέγαρο πήγαν οι γνωστοί πλανόδιοι πωλητές και μέσα κάποιοι σχεδίαζαν το τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, πώς θα αντιδράσουν στο «λουκέτο», πώς θα σπάσουν το «μαύρο».

Κι ενώ κάποιοι σχεδίαζαν, η κυβέρνηση σχεδίαζε την επόμενη δημόσια τηλεόραση, τη ΝΕΡΙΤ. Με αρκετούς μήνες καθυστέρησης βγήκε στον αέρα και όπως είπε η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος και επίσης δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή λειτουργεί. Θα γίνει καλύτερη, θα αναβαθμιστεί. Είναι η δημόσια τηλεόραση και όπως βλέπετε βρίσκεται σε λειτουργία».

Στους μήνες βέβαια που έχουν ακολουθήσει η «καλύτερη» κρατική τηλεόραση της διαφάνειας έχει απορρίψει εκπομπές όπως αυτή της Έλενας Ακρίτα, αφού είχε απαγορεύσει να προβάλλουν τις εκπομπές της στη Δημόσια Τηλεόραση, έχει παύσει των καθηκόντων του τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γεώργιο Προκοπάκη που φαίνεται να έφερε αντιρρήσεις για κάποιες από τις μεθόδους «διαφάνειας», ενώ παραιτήθηκε και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύµβουλος Κατερίνα Ευαγγελάκου. Και βέβαια δεν αναφέρω τις υποσχέσεις περί οικονομίας στο πορτοφόλι του καταναλωτή με την αφαίρεση του ανταποδοτικού τέλους, αφού «πάγωσε» μόνο για λίγους μήνες και επανήλθε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πριν εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ.

Όλους αυτούς τους μήνες όμως, οι πρώην εργαζόμενοί της, αρκετοί από τους οποίους αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ περιμένουν να τους καταβληθούν τα χρωστούμενα. Αλλά περιμένουν… και θα περιμένουν… όπως περιμένουν και οι καθαρίστριες να ακολουθήσει η κυβέρνηση την απόφαση της Δικαιοσύνης και να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Γιατί είπαμε: το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από τη δικομματική πλέον κυβέρνηση έχει γίνει «αποφασίζομεν και… μαυρίσομεν»! Τα πάντα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε