Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αποκλειστική συνέντευξη – Τζένη Μπαλατσινού: Το «Πρωινό mou», ο Πέτρος και ο… Βασιλάκης Καΐλας!

Αποκλειστική συνέντευξη – Τζένη Μπαλατσινού: Το «Πρωινό mou», ο Πέτρος και ο… Βασιλάκης Καΐλας!

Όσοι την γνωρίζουν προσωπικά λένε ότι πίσω από το εμφανές class, αλλά και την εικόνα της «ατσαλάκωτης» που δίνει σε κάποιους, η Τζένη Μπαλατσινού είναι «πολύ αντράκι». Εμένα μου το απέδειξε απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που της έκανα, χωρίς να δυσανασχετήσει σε καμία.

Το «αντράκι» μάλιστα δεν δίστασε να μου πει ότι πλέον έχει… γλυκαθεί από την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή και ενώ στην αρχή ήταν αντίθετη ακόμα και στο να αναλάβει την παρουσίαση ο Πέτρος Κωστόπουλος, τελικά όλη αυτή η αδρεναλίνη της live πρωινής εκπομπής την έχει συνεπάρει.
 
– Πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή. Πώς είναι η εμπειρία μετά από έναν μήνα στον αέρα;
Ήταν πολύ καλύτερη από ότι περίμενα! Μου κάνει καλό, είναι ψυχοθεραπευτικό. Για 3 ώρες δεν σκέπτομαι κανένα πρόβλημα που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο. Αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια την ώρα που πηγαίνω το πρωί. Μου αρέσει ο τρόπος που μας αγκάλιασε το κανάλι και η παραγωγή και έχουμε κοινή αισθητική σε πολλά πράγματα. Για μένα είναι σημαντικό, η ομάδα που δουλεύω να έχει την ίδια λογική  πραγμάτων, αλλιώς δεν θα μπορούσα να υπηρετήσω κάτι το οποίο είναι εντελώς κόντρα στο χαρακτήρα μου.
 
 -Ναι, αλλά έπεσες κατευθείαν στα βαθιά, με την έννοια ότι δεν είχες μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και η πρωινή ζώνη είναι δύσκολη. Δεν φοβήθηκες, δεν είπες «τι πάω να κάνω»;
Ομολογώ ότι πριν πω το ναι το φοβόμουνα πολύ. Είχαμε πολλούς ενδοιασμούς και σε προσωπικό επίπεδο και σαν εικόνα προς τα έξω. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και τελευταία στιγμή κάτι σαν “ελεύθερη πτώση”. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά δεν το μετανιώνω. Πιστεύω ότι καθημερινά κερδίζω, αλλά έχουμε πολύ δουλειά και πολύ δρόμο ακόμα. Θέλω να πιστεύω  ότι κάθε μέρα γινόμαστε και καλύτεροι. Καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, ακούμε τις ανάσες μας, αποκωδικοποιούμε τα βλέμματα μας πιο γρήγορα και προσπαθούμε να μην καβαλάει ο ένας τον άλλον. Στην αρχή  μιλούσαμε ο ένας πάνω στον άλλον και υπήρχε μία Βαβέλ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα πράγματα πρέπει να γίνονται κάποιες φορές γρήγορα και χωρίς πολύ σκέψη, ώστε να ξεπερνάς αμέσως κάθε είδους ενδοιασμούς και να αρχίζεις τη δουλειά αμέσως!
 
-Ο Πέτρος μου είπε ότι στην αρχή δεν ήθελες ούτε αυτός να το κάνει…
Ναι, μου το είπε το καλοκαίρι και λέω τι λες τώρα; Μου ξένισε πάρα πολύ σαν ιδέα, αν και υπήρχε από το παρελθόν αυτή η πρόταση από τον Αντ1 και ήμασταν κάθετα αρνητικοί. Νομίζω δεν έχει να κάνει τόσο πολύ ποια είναι η ζώνη και ποια η πεπατημένη. Το κανάλι μπορεί να ορίσει και να βάλει το χαρακτήρα και την αισθητική του. Τώρα το πώς το αντιμετωπίζεις εσύ και πώς θες να βγει προς τα έξω είναι δικό σου θέμα. ‘Έχει μία άλλη γοητεία σε ένα καθημερινό τρίωρο live. Σου δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθείς και να μάθεις, να δεις να λάθη σου και να πειραματιστείς. Θέλω να αισθάνομαι ότι μπαίνω στο σπίτι μου κάθε πρωί…
 
-Έχεις αρχίσει να το αισθάνεσαι αυτό; Γιατί είναι και πολύ λίγος ο χρόνος και δεν είχες εμπειρία από τέτοιου είδους live.
Ναι, σιγά σιγά έχω αρχίσει. Βλέπω πώς κινούμαι στο χώρο, πώς κάθομαι, πώς περιπατάω, πώς  αντιμετωπίζω τους καλεσμένους, γιατί χαίρομαι πολύ που έρχονται. Υπάρχουν άνθρωποι που τους συναντώ για πρώτη φορά. Θέλω να είμαι καλή οικοδέσποινα. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.
 
-Έχεις δει εκπομπές μέχρι τώρα; Τις γράφεις για να τις δεις μετά στο βίντεο;
Δεν έχω δει ποτέ ολόκληρη εκπομπή. Είχα δει μόνο τα δοκιμαστικά ολόκληρα. Καμιά φορά μπαίνω στο web tv, αλλά όχι κάθε μέρα, για να δω κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Κάποιο ιατρικό  ή μία συνέντευξη, αν έχουμε προσεγγίσει σωστά τον καλεσμένο ή το θέμα, να δω αν κάπου πράγματι έχει γίνει ένα φάουλ ή κάτι που μπορεί να έχει πλάκα, αλλά δεν μπαίνω καθημερινά γιατί πρώτον δεν έχω το χρόνο και δεν αισθάνομαι  ότι αυτό μπορεί να με βοηθήσει κάπου. Γενικότερα όμως, δεν παρακολουθώ πολύ  τηλεόραση.  Και από τότε που ξεκίνησε και το «Πρωινό Mou» την έβγαλα και από το δωμάτιο μου. Τα τελευταία 3 χρόνια βλέπω  μόνο σειρές στο computer μου. Τα παιδιά απέναντι θα τους δω σε κανένα site καμιά ατάκα που μπορεί να είπαν, έτσι από περιέργεια. Δεν μπορώ και δεν θέλω καθόλου να μπω σε τέτοιο τριπάκι εμμονής.
 
-Δεν έβλεπες ούτε πριν; Δεν έβλεπες πρωινές εκπομπές πριν;
Όχι, γιατί εγώ πάντα είμαι στο γραφείο 10 η ώρα. Δεν ήμουν σπίτι πρωινά για να βλέπω. Τους έχω δει στο παρελθόν που έχει τύχει να είμαι σπίτι. Αλλά έχω πάει στη Φαιίη και στον Γιώργο. Και ήταν πολύ ευγενικοί και άμεσοι. Δεν έχω κάτσει  όμως να αποκωδικοποιήσω πραγματικά τι είναι αυτό που κάνουν με ανταγωνιστική ματιά.
 
-Αν και το διάστημα είναι λίγο, αισθάνεσαι να έχεις κάνει πρόοδο, να έχεις κάνει το επόμενο βήμα; Ή είσαι, όπως μου είπε ο Πέτρος, ακόμα «ψαρωμένη»;
Νιώθω ότι έχω λύνομαι σιγά σιγά. Τώρα σε ό,τι αφορά το επόμενο βήμα, θεωρώ ότι είναι σε θέμα timing περισσότερο κάποιων πραγμάτων και σε θέμα πιο πολύ επικοινωνίας στα ΟΝ μου, πόσο καλή πρέπει να είμαι την ώρα που πλασάρω κάποια πράγματα. Από το δώρο μέχρι μια μόδα και πώς θα την παρουσιάσουμε καλύτερα, έτσι ώστε ο κόσμος  να καταλάβει. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μην πασαλείφω και ξεπετώ τα θέματα. Έστω και 5 λεπτά να έχω να παρουσιάσω κάτι να είναι μεστό και άμεσο και να μπορεί ο τηλεθεατής να το καταλάβει. Η τηλεόραση αντιλαμβάνομαι ότι θέλει πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν έχεις την πολυτέλεια ούτε να πλατειάσεις, ούτε να πεις πολλά πράγματα. Οπότε, εκεί θεωρώ ότι ακόμα θέλω δουλειά.
 
-Βλέποντας λοιπόν έστω και κάποιες φορές αποσπάσματα στο web, έχεις κάνει παρατήρηση στη Τζένη;
Πολλές! Γενικά είμαι σκληρή με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο με τους άλλους, αλλά με μένα είμαι αυστηρή. Πολλές φορές δεν μου αρέσει να καπακώνω τους άλλους. Κι άλλες φορές λέω γιατί δεν μπήκα στη συζήτηση. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό νομίζω να μιλάς συνέχεια, αρκεί αυτό που λες να μπορείς να το υποστηρίξεις.

-Τον Πέτρο πώς τον βλέπεις ;
Εντάξει, τον Πέτρο να σου πω, δεν περίμενα και εγώ να έχει τόση ενέργεια, ειδικά το πρωί, γιατί δεν είναι άνθρωπος που είναι πρωινός και την ημέρα που έλειπε κιόλας, έλειπε η ενεργητικότητά του, ήταν πιο φλατ το πλατό. Δεν ξέρω τώρα, συνήθεια; Επειδή είναι ο Πέτρος; Επειδή είναι ο άντρας μου; Δεν ξέρω… Αισθάνθηκα κενό…  ειδικά στις συνεντεύξεις. Ο Πέτρος έχει ένα χάρισμα να μπορέσει από αυτό που θα πεις να σε πάει σε κάτι άλλο. Εγώ ακόμα μαθαίνω και είμαι πολύ by the book. Μια ερώτηση πολύ προσωπική, μου είναι πολύ πιο δύσκολο να την κάνω. Ο Πέτρος έχει την άνεση και το λέει. Θεωρώ ότι για πολλούς ήταν ευχάριστη έκπληξη ότι μπόρεσε να είναι στο πρωινό έτσι, τόσο ζωντανός. Αλλά είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Ξέρεις ακόμα είναι πολύ νωρίς. Είναι μαραθώνιος…
 
-Σωστά, η διαδρομή είναι ακόμα μεγάλη, αλλά παρατηρώ ότι αρχίζετε και δένετε και ως ομάδα και κάνετε πλάκα, ιδιαίτερα εσύ με τον Ουγγαρέζο…
Ο Δημήτρης με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Αν είχα κάποιον που ήταν πιο δυσκοίλιος δίπλα  μου δεν ξέρω αν θα μπορούσα να χαλαρώσω. Συνέχεια του λέω «πείραζε με», γιατί και με τους φίλους μου είμαι έτσι. Είμαι άνθρωπος που αυτοσαρκάζομαι, δηλαδή στην παρέα μου είμαι νούμερο, είμαι αγοράκι!  Με αγοράκια έχω μεγαλώσει…
 
-Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην προσωπική σας ζωή, πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι 3 ώρες ζωντανό πρόγραμμα στον αέρα; Ξέροντας ότι ο άντρας σου εκείνη τη στιγμή είχε πάει να καταθέσει πώς μπορείς εσύ να βγαίνεις και να κάνεις (δανείζομαι τη λέξη που χρησιμοποίησε ο Πέτρος) τον διασκεδαστή;
Κοίταξε, περισσότερο είχα το βάρος ότι θα έπρεπε να πάω και να ενημερώσω μισή  ώρα πριν την παραγωγή, ότι ο Πέτρος μπορεί να μην έρθει σήμερα, χωρίς να πω πού είναι. Είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Πιο πολύ βάρος είχα γι’ αυτό και δεν ήθελα να υπάρχει αγωνία στο πλατό σε κανέναν. Ούτε να «πέσουν», ούτε να αγχωθούν. Πιο πολύ βάρος είχα για αυτό. Τη στιγμή όμως, που άρχισαν να γράφονταν ασυναρτησίες, έπρεπε να βγω να πω δυο λέξεις. Δεν ήθελα να το κάνω ούτε δραματικό, γιατί δεν μου αρέσει ο ρόλος του «Βασιλάκη Καΐλα», ούτε ήθελα να φαίνομαι ευάλωτη. Και στο σπίτι μου όταν μπαίνω, τα παιδιά μου δεν με βλέπουν ποτέ πεσμένη. Οπότε είναι κάτι, αν θες, το οποίο δίνει δύναμη και σε μένα. Δεν μου αρέσει να φαίνομαι ευάλωτη! Ίσως είμαι αρκετά εγωίστρια!
 
-Πέρα όμως, από τον «εγωισμό» όπως λες, ένιωσες παράπονο για τη στάση ορισμένων;
Όχι δεν με πιάνει το παράπονο, γιατί ξέρω ποιοι είναι οι όροι του παιχνιδιού.  Δηλαδή, να παραπονεθώ και τι θα βγει; Χρόνο θα χάσω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ειλικρινά. Ο καθένας λαμβάνει το τίμημα για τα πράγματα που επιλέγει. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Πέτρος ήταν πιο αναγνωρίσιμος από άλλους εκδότες ή επιχειρηματίες που είχαν άσχημη κατάληξη στη δουλειά τους. Αν θες πιο πολύ με ενοχλεί η εξομοίωση του lifestyle μας σε σχέση με άλλους που έκαναν αυτή τη δουλειά περισσότερο για να αποκτήσουν κοινωνικό status. O Πέτρος δεν είχε ποτέ ανάγκη να κάνει κάτι για να τον καλέσουν σε χλιδάτα μέρη, για να φωτογραφηθεί με κάποιον. Ήταν επαναστάτης σε αυτό το χώρο. Αναγνωρίσιμος έγινε γιατί είχε τρέλα. Ίσως ήταν και ο πρώτος εκδότης  που πούλαγε και ασχολιόντουσαν μαζί του. Προκαλούσε η τρέλα του, η γραφή του, η μούρη του, το πνεύμα του. Ξέρω ότι αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού. Αυτός που πουλάει, αυτός θα την «ακούσει». Κι ας έχει λειτουργήσει πολύ πιο σωστά και  έντιμα σε όλη του τη διαδρομή του. Αλλά από κει και πέρα το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις εσύ ποιος είσαι και να ξέρουν πέντε άνθρωποι που αγαπάς ποιος είσαι. Τώρα, το τι θα πουν οι άλλοι, δεν με ενδιαφέρει. Το έχω ξαναπεί, η κρίση που βιώνουμε σαν λαός σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική.
 
-Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν επηρεάσει καθόλου τη σχέση σου με τον Πέτρο, το γάμο σας;
Με τον Πέτρο, το έχω ξαναπεί, είμαστε ομάδα! Έχουμε 3 παιδιά μαζί και 19 χρόνια σχέσης. Η αγάπη και τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολύ δυνατά. Και αύριο να μην είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα ενωμένοι απέναντι στους άλλους ό,τι κι αν συμβεί.
 
-Πες ότι τώρα μπορώ να σε πάω έναν χρόνο μπροστά, Δεκέμβριο του ’14. Τι θα ήθελες να κάνει η Τζένη;
Θέλω να κάνω ακόμα το Πρωινό Μου, και να είμαστε όλοι  καλύτερα ψυχολογικά και να γελάμε περισσότερο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε