Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτές είναι οι πιο ακριβές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Αυτές είναι οι πιο ακριβές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Παραδοσιακά οι ταινίες τρόμου δεν είναι δαπανηρές, με πολλές από αυτές – οι οποίες μάλιστα έγιναν και μεγάλες επιτυχίες -, να έχουν μηδαμινούς προϋπολογισμούς και τεράστια έσοδα.

Που και που όμως, βλέπουμε να κυκλοφορούν ταινίες τρόμου με τεράστιους προϋπολογισμούς, καθώς το είδος αυτών των ταινίών έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το να ακούμε ότι δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για μια ταινία τρόμου δεν μας ακούγεται και τόσο περίεργο.

Παρά το γεγονός ότι ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα – και αυτό αφορά όλα τα είδη των ταινιών – αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία θα γίνει μεγάλη επιτυχία. Έτσι, ενώ μερικές ταινίες ξεκίνησαν με μεγάλες περγαμηνές, κατέληξαν να έχουν τραγικές απώλειες χρημάτων για τους παραγωγούς τους, καθώς δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις πιο ακριβές ταινίες τρόμου που έγιναν ποτέ, αλλά και τι έσοδα αποκόμισαν.

IT Chapter 2

Μετά την απίστευτη επιτυχία του “ΙΤ”, της ταινίας που κατάφερε να γίνει η εμπορικότερη ταινία τρόμου όλων των εποχών, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Οι δημιουργοί προχώρησαν με το “IT Chapter 2”, το οποίο κόστισε 79 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο απέφερε 473 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το Στοιχειωμένο Σπίτι

Τα remake ταινιών δεν είναι ασυνήθιστα στις μέρες μας, ακόμα και στο συγκεκριμένο είδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να γίνουν τεράστιες επιτυχίες όπως το “IT”. To “Στοιχειωμένο Σπίτι” αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 1963 και σαν υπόθεση είναι αυτούσια, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις. Κόστισε 80 εκατομμύρια δολάρια, καθώς το καστ απάρτιζαν μεγάλοι χολιγουντιανοί αστέρες, και αποκόμισε κέρδη 170 εκατομμύρια δολάρια, παρά τις κάκιστες κριτικές.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις