Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Debate: Τα φιλιά, η βλεφαρίδα, το τηλέφωνο και τα καρφιά… μιας σούπας!

Debate: Τα φιλιά, η βλεφαρίδα, το τηλέφωνο και τα καρφιά… μιας σούπας!

Εκλογές 2015: Debate ήταν και πέρασε. Και έτσι όπως ήταν… δεν νομίζω ότι προσέφερε κάτι σημαντικό στον τηλεθεατή και ψηφοφόρο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί φόρεσαν… την καλή ξύλινη γλώσσα τους και έταξαν «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές, μείωση της ανεργίας, άνθιση της οικονομίας…» κλπ κλπ…! Την ίδια ώρα τα social media πήραν φωτιά από τα σχόλια των τηλεθεατών με πολλούς να χαρακτηρίζουν «σούπα» την τηλεοπτική «μονομαχία». Πάντως η «σούπα» είχε και κάποια… υλικά που είχαν ενδιαφέρον…!

– Κατ’ αρχάς ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης προσπάθησε να… χτίσει γέφυρες με τα περισσότερα πολιτικά κόμματα. Ασπάστηκε πολλούς από τους πολιτικούς αρχηγούς θέλοντας να τους θυμίσει –και να υπενθυμίσει βεβαίως βεβαίως, μιας και έρχονται εκλογές- το πόσο τους συμπαθεί. Όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις θα προκύψει «κυβέρνηση συνεργασίας» και καλό είναι να έχεις φίλους ένθεν και κείθεν…!

– Ο νευρικός τρόπος παρουσίασης του συντονιστή Πάνου Χαρίτου. Είμαι σίγουρος ότι παρά την εμπειρία του ως πολεμικός ανταποκριτής πρέπει να έκανε λακκούβα στο πάτωμα κάτω από τα πόδια του. Βέβαια κάθε φορά που τον έδειχναν πλάνο προσπαθούσα να πάρω τα μάτια μου από… τα μάτια του με τη «βλεφαρίδα-κάγκελο» από τη μάσκαρα. Για να μην πω ότι στα κοντινά πλάνα του μου ερχόταν στο μυαλό η εικόνα της Λάιζα Μινέλι να τραγουδά το «Life is a Cabaret»!

– Ο ήχος του τηλεφώνου που χτυπούσε ξαφνικά μέσα στο στούντιο. Και καλά να δεχτώ ότι κάποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ξεχαστεί και δεν το έβαλε στο αθόρυβο. Μα αυτοί που του τηλεφωνούσαν εκείνη την ώρα δεν ήξεραν ότι είχε το debate; Αααααχ, άμα έχεις τέτοιους φίλους, συνεργάτες και ψηφοφόρους θα σε πάρει το… ποτάμι της ιστορίας πριν το καταλάβεις…!

– Οι αντιδράσεις ορισμένων για τον περιορισμό του χρόνου. Μα καλά, συμφωνημένα δεν ήταν από την αρχή; Τι «είπαν και ξείπαν» ήταν αυτό; Ο μεν Μάκης Γιομπαζολιάς κόντευε να πιάσει κουβεντούλα με τον πολιτικό πριν από κάθε ερώτησή του, ενώ η Όλγα Τρέμη εκνευρίστηκε με τις παρατηρήσεις του Πάνου Χαρίτου και φοβήθηκα ότι θα σηκωθεί να του δώσει μία… ανάστροφη να μετράμε σπασμένες βλεφαρίδες στο στούντιο!

– Οι ατάκες της βραδιάς ανήκουν στη Φώφη Γεννηματά που είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως θα είχε κερδίσει το «Χρυσό βατόμουρο» στην πολιτική, αλλά και αυτή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που σχολίασε πως ο Πάνος Καμμένος έχει παλαβώσει επειδή δεν θα μπει στη Βουλή.

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι θα γίνει στο επόμενο προγραμματισμένο debate αφού το μήνυμα της… σούπας που έλαβαν όλοι από τους τηλεθεατές μάλλον θα τους κάνει να ανεβάσουν τους τόνους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε