Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Δείτε το making of της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας άλλος κόσμος”

Δείτε το making of της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας άλλος κόσμος”

Πλάνα από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις των ηθοποιών και των συντελεστών της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα προβάλλει ο ALPHA μεθαύριο, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 20:00.

Το making of θα μας «ξεναγήσει» σε όλα τα μέρη στα οποία γυρίστηκε η ταινία και θα μας δείξει πολλά που έγιναν πίσω από τις κάμερες και που αξίζει να τα μάθετε πριν την παρακολουθήσετε σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα.

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα βγει στις αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου 2015, ενώ θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart». Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες. Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως η οικονομική κρίση, το εργασιακό το προσφυγικό, ο φασισμός αλλά η δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο Έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;». Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της. Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Μύθοι και πραγματικότητα χτίζονται και γκρεμίζονται πότε γλυκά, πότε βίαια.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία ενώ πρωταγωνιστεί στη μια ιστορία. Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»).

Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Andrea Osvart, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη και βεβαίως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Ο ίδιος μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί για την ταινία είχε πει πως «Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013. Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας.

Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες. Σε αυτή την ταινία δεν βλέπουμε την οικονομική κρίση μέσα από τον έρωτα αλλά την οικονομική κρίση να στέκεται εμπόδιο στον έρωτα. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που βιώνουμε αλλά και η κρίση των αξιών. Απάντηση σε όλο αυτό είναι το Συναίσθημα, είτε αυτό λέγεται Έρωτας, είτε αυτό λέγεται Αγάπη, είτε αυτό λέγεται Συντροφικότητα, δηλαδή τα Αληθινά Συναισθήματα. Η κοινωνικό – πολιτική κατάσταση που επικρατεί και στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως με φοβίζει.

Όμως, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται αυτό, θέλω τουλάχιστον να μπορώ να ονειρεύομαι κινηματογραφικά. Έστειλα το σενάριο στον J.K. Simmons, το διάβασε και πολύ απλά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι του άρεσε πολύ αυτό που διάβασε και θα ήθελε να έρθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο για το γύρισμα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν ήταν καθόλου απαιτητικός, ήταν εξαιρετικά γλυκός, εξαιρετικά συνεργάσιμος. Πέρα από εξαιρετικός ηθοποιός, είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι από τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί έχει στηρίξει στο εξωτερικό πολύ αυτή τη δουλειά».

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου λοιπόν, στις 8 το βράδυ, ο ALPHA προβάλλει το making of της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος» και οι τηλεθεατές θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ετοιμασία μίας πολύ καλής ταινίας…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε