Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δεν δίνουν στον Alpha το υλικό από τις κάμερες – Ανακλήθηκε η απόφαση [vid]

Δεν δίνουν στον Alpha το υλικό από τις κάμερες – Ανακλήθηκε η απόφαση [vid]

Ανακλήθηκε τελικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η παραγγελία για τη χορήγηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha του υλικού των 66 ωρών από τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που περιλαμβάνεται στις κάμερες ασφαλείας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ανάκληση έγινε μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλε το ελληνικό Δημόσιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να διαχωριστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τα απλά. Στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha δε θα χορηγηθούν αντίγραφα του υλικού ωστόσο μπορούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου του καθώς αποφασίστηκε να μην καταστραφεί.

Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Έτσι, ο Alpha δεν θα μπορεί να πάρει στα χέρια του το υλικό αλλά να το δει μόνο στη γ.γ. Ενημέρωσης. Όπως είπε ο νoμικός σύμβουλος του Alpha, καθηγητής κ. Λαζαράτος, βγαίνοντας από την γ.γ. ενημέρωσης θα περιμένουν την απόφαση της Αρχής Προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε