Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δημήτρης Γιώτης: Ίσως μετάνοια και συγχώρεση θα βοηθούσε την ψυχή του Πέτρου Φιλιππίδη

Δημήτρης Γιώτης: Ίσως μετάνοια και συγχώρεση θα βοηθούσε την ψυχή του Πέτρου Φιλιππίδη

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Πέτρο Φιλιππίδη και όχι μόνο πήρε θέση ο ηθοποιός Δημήτρης Γιώτης.

Στο κίνημα metoo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Δημήτρης Γιώτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράσταση “Όταν ο Μενέλαος συνάντησε την Ελένη”.

Σοκαριστήκατε με τις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου; Πιστεύετε ότι θα βγει κάτι καλό από όλο αυτό;

Μόνο σοκ; Ένα σφίξιμο στο στομάχι μήνες ολόκληρους. Δεν τα χωρά ο νους του ανθρώπου. Δεν ξέρω αν πρέπει να έχω δημόσια θέση σε όλα αυτά, ας μιλήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως συγχωρέστε με, μα δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Είναι πολλά τέρατα εκεί έξω που συνεχίζουν να υπάρχουν…

Αν μπορούσατε να επικοινωνήσετε με αυτούς τους ανθρώπους, τι θα τους λέγατε;

Τι να πω; Η δικαιοσύνη μίλησε… Ο Λιγνάδης ένοχος για βιασμούς… Αυτές οι ψυχές που ζούσαν τόσα χρόνια με τον εφιάλτη και έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι ελπίζω να γαληνέψουν… Όσο αφορά τον Φιλιππίδη…. ίσως μια μετάνοια και μια συγχώρεση… Θα βοηθούσε την ψυχή του… ας αφήσουμε να αποφασίσει η δικαιοσύνη… Σκέτος εφιάλτης.

Εσείς έχετε υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές η να έχετε ύπαρξη μάρτυρας;

Η κατάχρηση εξουσίας έχει πολλά πλοκάμια. Σα τη Λερναία Ύδρα, ναι και βέβαια έχω υποστεί, λεκτική για να είμαι ειλικρινής αρκετές φορές. Μια φορά θυμάμαι είχε κλείσει η φωνή μου τρεις μήνες, είχα ζητήσει να αποχωρήσω στην πρώτη εβδομάδα ανάγνωσης ‘’όχι ρε, είσαι ο καλύτερος μου, θα δεις, όλα θα φτιάξουν’’ και μπροστά σε όλους Χριστοπαναγίες, έφτανα στο θέατρο και καθόμουν στο αυτοκίνητό μου μέχρι – οριακά- την ώρα που έπρεπε να μπω στο θέατρο. Μου την έχουν πέσει κιόλας, ε και, τις ξέκοψα κι ας έχασα ρόλους. Θέλω να κοιμάμαι ήσυχος!

Media Τελευταίες ειδήσεις