Τετάρτη, 19 Ιουν.
30oC Αθήνα

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Όταν λειτουργούμε σαν γίδια πρέπει λίγο να δούμε τι δεν πάει καλά

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Όταν λειτουργούμε σαν γίδια πρέπει λίγο να δούμε τι δεν πάει καλά
NDP PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων, μίλησε για την Τέχνη αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά του.

«Δεν τα βρίσκουμε πάντα με τον εαυτό μας. Καλλιεργείται ο φόβος, η έκφραση. Όταν λειτουργούμε σαν “γίδια” πρέπει λίγο να δούμε τι δεν πάει καλά! Κάτι δεν πάει καλά. Έχω καταλήξει ότι ζούμε σε μια κοινωνία φόβου που καλλιεργείται ο φόβος, το τι θα πει ο κόσμος» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Βλέπεις ότι στη Γαλλία παραλύει όλο το κράτος όταν συμβαίνει ένα τραγικό συμβάν. Μέσα στη ζωή σου να μην ξεχνάς ότι είσαι και ένας πολίτης. Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε η λέξη λαός, αλλά πολίτης. Που σημαίνει ότι έχεις δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ιστορία πάει πίσω και δεν τη μελετάμε! Βλέπεις ανθρώπους που σε εκπροσωπούν και λες “δεν μπορείς”. Πάντα, όμως, υπήρχε ο αντίλογος και η Τέχνη ερχόταν να αφυπνίσει τον κόσμο τόσο ωραία».

Μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδιά του, είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι έναν καλλιτέχνη τον νοιάζει η αποδοχή. Όχι μόνο η αποδοχή του κόσμου αλλά και από τον χώρο σου. Όταν καταφέρεις να μην σε νοιάζει η αποδοχή κανενός αλλά του ίδιου σου του εαυτού, πετάς αυτή τη βαριά πανοπλία. Μετά τις Μέλισσες που υπήρξε αυτή η μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, η αποδοχή όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από σκηνοθέτες… Κάνεις τις επιλογές σου με γνώμονα αυτό που θες εσύ!

Είμαι στη φάση που θέλω να κάνω κωμωδία, επιθεώρηση και με ενδιαφέρει το γέλιο. Αλλιώς θα τρελαθώ αν σκεφτώ τι βιώνουμε. Έχω φιλοξενήσει δύο φίλους μου στο σπίτι γιατί τους πέταξαν έξω να το κάνουν airbnb και πληρώνουν 700 ευρώ ενοίκιο».

Media Τελευταίες ειδήσεις