Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δημήτρης Καταλειφός: Η Επίδαυρος έχει καταλήξει πεδίο συγκρούσεων στα social media

Δημήτρης Καταλειφός: Η Επίδαυρος έχει καταλήξει πεδίο συγκρούσεων στα social media

“Κόλαφος” ο Δημήτρης Καταλειφός μιλώντας για τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Στην κάμερα της εκπομπής “Καλοκαίρι Yes” παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρης Καταλειφός όπου και εστίασε τόσο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όσο και στον ντόρο που προκάλεσαν παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτόν το φετινό καλοκαίρι.

Αρχικά, ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε πως είναι ένας χώρος υποβλητικός, μαγικός, συγκινητικός και έχει ένα βάρος από το οποίο πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να απαλλαγείς για να μπορέσεις να παίξεις.

Βέβαια, η στιγμή που ξεκίναγε το έργο και εγώ κοίταξα τον ουρανό, με την ελπίδα να με βοηθήσει ο Θεός, είναι κάτι που θα μου μείνει ανεξίτηλο».

«Γενικά δεν μου αρέσει αυτό που έχει γίνει φέτος την Επίδαυρο. Δηλαδή έχει καταλήξει φέτος η Επίδαυρος σαν ένα πεδίο αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων στα social media και προστριβών. Αισθάνομαι ότι η Τέχνη είναι κάτι για να μας φέρνει κοντά και όχι να δημιουργεί πολέμους, έριδες και διαφωνίες» πρόσθεσε εν συνεχεία ο Δημήτρης Καταλειφός.

«Οπουδήποτε οι πειραματισμοί για μένα είναι δεκτοί εφόσον έχουν γίνει με σοβαρότητα, μόχθο και δουλειά. Δεν πιστεύω ότι η Επίδαυρος πρέπει να είναι ένας νεκρός χώρος. Είναι ένας ζωντανός χώρος με ωραίες ή μη ωραίες παραστάσεις όπως κάθε θέατρο.

Επίσης, για μένα, κάθε θέατρο είναι ένας ιερός χώρος και όχι μόνο η Επίδαυρος» συμπλήρωσε, επίσης, ο Δημήτρης Καταλειφός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του OPEN. «Ας αποφασίσουμε αν την θέλουμε την Επίδαυρο ως μνημείο ή ως θέατρο.

Σκηνή θεάτρου είναι, γιατί να μην έχει σκουπίδια; Τι να έχει δηλαδή; Κεριά αναμμένα; Εικόνες Αγίων; Τότε να πάμε στην εκκλησία».

Media Τελευταίες ειδήσεις