Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΔΟΛ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των εργαζομένων

ΔΟΛ: Αύριο οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των εργαζομένων

Κρίσιμη η αυριανή μέρα για το μέλλον του ΔΟΛ και των εκατοντάδων εργαζομένων του. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες, ενώ συνεχίζουν, όπως τους ζητήθηκε από την ιδιοκτησία, να «βάζουν πλάτη» για να κυκλοφορούν ΝΕΑ και ΒΗΜΑ.

 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο οι πιστώτριες τράπεζες περιμένουν από την ιδιοκτησία του Οργανισμού να παραδώσει «σχέδιο σωτηρίας» με σκοπό το «κούρεμα» του χρέους. Αν λοιπόν αυτό το «σχέδιο σωτηρίας» αποδειχτεί ότι πληροί τους όρους των τραπεζών τότε ίσως και να υπάρξει λύση, ειδάλλως θεωρείται ότι οι τράπεζες θα διορίσουν ειδικό διαχειριστή που θα αναλάβει τον έλεγχο του ιστορικού Οργανισμού.

Βέβαια εκτιμάται ότι το «σχέδιο σωτηρίας» θα προβλέπει μεγάλη μείωση προσωπικού και περικοπών μισθών προκειμένου να κερδίσει την «εμπιστοσύνη» των τραπεζών για τη βιωσιμότητα του ΔΟΛ και να μην αποφασίσουν να αναλάβουν αυτές τον έλεγχο. Πάντως αξίζει να αναφέρω τις φήμες που κυκλοφορούν ακόμα και στο κτήριο της Μιχαλακοπούλου για «είσοδο επενδυτή» και συγκεκριμένα για τον Ιβάν Σαββίδη, φημολογία που ενισχύεται με το επιχείρημα ότι μέσα από αυτή την επένδυσή του στον Οργανισμό ο επιχειρηματίας επιθυμεί να αποκτήσει και το μετοχικό μερίδιο του Οργανισμού στο MEGA.

Αύριο λοιπόν το απόγευμα οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να κρατούν τον Οργανισμό «ζωντανό» περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει συμφωνία της ιδιοκτησίας με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αποφασίσουν και αυτοί τις επόμενες κινήσεις τους…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε