Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Dr. Who: Η τηλεοπτική σειρά – θρύλος που τιμά η Google

Dr. Who: Η τηλεοπτική σειρά – θρύλος που τιμά η Google

Πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς φαντασίας “Dr. Who” στο βρετανικό BBC, και η Google αποφάσισε να τον τιμήσει με το doodle.

Για τους… νεότερους μπορεί να είναι μία ακόμη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται το τελευταίο διάστημα σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ωστόσο η περιπέτεια του Dr. Who ξεκίνησε το 1963 από τη συχνότητα του BBC.
Η τηλεοπτική σειρά αφηγείται τις περιπέτειες του ανθρωποειδούς εξωγήινου χρονοταξιδιώτη Doctor Who, ο οποίος εξερευνά το σύμπαν με μια μηχανή του χρόνου.
Η σειρά κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά και ως η “πιο επιτυχημένη” σειρά επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση της εκπομπής, τις πωλήσεις DVD, βιβλίων αλλά και πολυμέσων από το iTunes.
Η τηλεοπτική σειρά διήρκεσε από το 1963 μέχρι το 1989, ενώ ως Doctor έχουν παίξει μέχρι τώρα έντεκα ηθοποιοί.
Η μετάβαση μάλιστα από τον ένα στον άλλο ηθοποιό, αναφέρεται στην αφήγηση της σειράς ως αναγέννηση, στην οποία ο πρωταγωνιστής αποκτά νέο σώμα.
Η τηλεοπτική σειρά γιορτάζει τα 50 της χρόνια σήμερα με ένα εορταστικό επεισόδιο διάρκειας 75 λεπτών από το BBC One σε 2D αλλά και 3D, και στο επεισόδιαο αυτό συμμετέχει ξανά, μετά την αποχώρησή του από τη σειρά το 2010, ο Ντέιβιντ Τέναντ μαζί με την Μπίλι Πάιπερ. Στο ρόλο μιας άγνωστης ενσάρκωσης του Δόκτωρ θα συμμετέχει και ο Τζον Χάρτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

50η επέτειος του Dr. Who: Ένα doodle παιχνίδι από τη Google! (VIDEO)

Ημέρα του Παιδιού: Η Google τιμά την Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ημέρα του Παιδιού: Η Google τιμά τους μικρούς ήρωες της ζωής

Χέρμαν Ρόρσαχ: Η Google τιμά τον άνθρωπο που εφάρμοσε το τεστ κηλίδων μελάνης

129α γενέθλια Χέρμαν Ρόρσαχ: Ποιος είναι ο Ελβετός που τιμά η Google με doodle

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε