Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εδέμ: Ο χαμένος Παράδεισος – Ένα κοινωνικό πείραμα στην ΕΡΤ

Εδέμ: Ο χαμένος Παράδεισος – Ένα κοινωνικό πείραμα στην ΕΡΤ

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εδέμ: Ο χαμένος Παράδεισος – Ένα κοινωνικό πείραμα /Eden:Paradise Lost- An experiment», θα προβάλλει η ΕΡΤ3 καθημερινά από την Τρίτη 8 μέχρι και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 22:00.

Η σειρά, παραγωγής Μ. Βρετανίας 2017, που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια, είναι μια ειδικά επεξεργασμένη εκδοχή ενός τεράστιου κοινωνικού πειράματος που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Σκωτίας.

Τον Μάρτιο του 2016, 23 άτομα προσφέρθηκαν εθελοντικά να αφήσουν πίσω την καθημερινότητα τους και μακριά από τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, να χτίσουν από την αρχή μια νέα κοινωνία.

Θα έπρεπε να επιβιώσουν για ένα χρόνο σε μια απομακρυσμένη περιοχή 150 στρεμμάτων της Σκωτίας, έχοντας μόνον λίγες μερίδες ξηρής τροφής, μερικά φυτά και σπόρους και κάποια οικοδομικά υλικά. Ήταν ελεύθεροι να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να βάλουν τους δικούς τους κανόνες για το πώς θα τραφούν, θα προφυλαχθούν και θα οργανωθούν.

Οι παραγωγοί της σειράς ήλπιζαν ότι οι συμμετέχοντες όχι απλώς θα επιβίωναν, αλλά θα ευδοκιμούσαν και θα αφηγούνταν τόσο τις ανθρώπινες ιστορίες τους, όσο και τις πρακτικές που ακολούθησαν για να φτιαχτεί μια αυτάρκης κοινότητα.

Ωστόσο, με τις κάμερες να καταγράφουν κάθε τους κίνηση, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς πάνω από τα μισά μέλη της κοινότητας αποχώρησαν, ενώ οι καβγάδες για το φαγητό και τη στέγη δημιούργησαν μάλλον μια κόλαση, παρά την Εδέμ.

Media Τελευταίες ειδήσεις